Nieuw programma Langdurige Zorg

23 januari 2017

Het ministerie van VWS heeft ZonMw gevraagd om een nieuw programma in de langdurige zorg op te zetten voor de komende vier jaar. Dit programma moet een stimulering zijn van de beweging in de langdurige zorg die onder andere met het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) in gang is gezet.

Ondersteuning cliënten, zorgverleners, opleiders en onderzoekers

Het wordt een breed programma voor mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning. Het richt zich op het ondersteunen van (samenwerkende) cliënten, verleners van zorg en ondersteuning (formeel en informeel) en opleiders en onderzoekers in hun streven naar houdbare en samenhangende zorg en ondersteuning. Deze zorg en ondersteuning moet beter aansluiten bij de behoeften van de doelgroepen om, ondanks beperkingen, te leven zoals zij dat willen.

Aanleiding van dit programma is onder meer het signalement Kennis en co (pdf), dat ZonMw opstelde in samenspraak met een groot aantal veldpartijen.

De komende periode houdt ZonMw zich bezig met het ontwikkelen en uitzetten van dit programma, samen met het veld. Ervaringen die zijn opgedaan in het NPO en in andere relevante programma’s en initiatieven worden hierin meegenomen.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 27-01-2017
  • Jan Lam - programmamanager zorgketens - Zorgnetwerk Midden-Brabant - Tilburg

Ik heb net de masterclass Programmamanagement gevolgd bij Avans Plus. Uitleg gekregen over een zogeheten 'DIM-netwerk', een doelen-inspanningen-middelen netwerk. Een fantastisch hulpmiddel om in één plaat (geen infographic) te laten zien wat de ambitie van een programma is, aan welke hoofd- en subdoelen wordt gewerkt en welke inspanningen daarvoor worden verricht. Dat kan een heleboel tekst vervangen. Ik adviseer jullie om in ieder geval zo'n DIM netwerk te maken. Via Google afbeeldingen kun je van diverse voorbeelden kennis nemen. Ik ben het nu aan het invoeren bij het ZMBR en iedereen is enthousiast tot zeer enthousiast erover.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...