NFU brochure 'Oud of wijs - ervaringsdeskundige maakt het verschil in onderzoek naar ouderenzorg'

20 juli 2015

Cover NFU brochure Oud of Wijs

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) heeft een nieuwe brochure uitgebracht over de ouderenzorg en verschillende NPO-projecten, genaamd Oud of wijs - ervaringsdeskundige maakt het verschil in onderzoek naar ouderenzorg (pdf). De brochure bevat achtergrondverhalen en ervaringen over de inzet van ervaringsdeskundigen en ouderenparticipatie binnen verschillende NPO-ouderenprojecten. 

Ouderen betrekken bij projecten

Een belangrijke voorwaarde in het NPO was dat vernieuwende projecten binnen de ouderenzorg moesten worden uitgevoerd vanuit het perspectief van de ouderen. De brochure 'Oud of wijs' is gemaakt in opdracht van de NFU-commissie Ouderenzorg en bevat ervaringen over het inzetten van ervaringsdeskundigen bij ouderenprojecten.

'Wie ouderen betrekt bij innovatie krijgt oog voor situaties waar men nooit aan gedacht had.'

De brochure inventariseert de achtergronden, ervaringen en opinies van 4 verschillende onderzoekers uit 4 verschillende netwerken. Ook komen ouderen aan het woord die met deze onderzoekers hebben samengewerkt in de NPO-projecten MOVIT, de Transmurale Zorgbrug en [G]OUD.

Over NFU

De 8 universitair medische centra van het NFU hebben binnen het NPO belangrijk werk verricht op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Ook hebben zij 8 regionale geriatrienetwerken opgericht. In de online publicatie Nationaal Programma Ouderenzorg heeft de NFU de resultaten binnen verschillende NPO-projecten verzameld.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...