Denk mee over een navigatie-app voor mensen met dementie

06 september 2016

Happy Walker testversie

Ken je iemand met dementie in je nabije omgeving? Denk dan mee over een app die de mobiliteit van ouderen ondersteunt. Het is een elektronisch hulpmiddel voor mensen met milde geheugenproblemen of milde dementie, de Happy Walker (blije wandelaar).

Bij het ontwikkelen van de app is veel aandacht voor wat mensen nodig hebben om zelfstandig met het hulpmiddel aan de slag te kunnen. Dit Europese project staat onder leiding van het Nederlandse TNO. Mede uitvoerenden zijn Vision, zorgorganisatie Lyvore en Vilans.

Vul de vragenlijst in voor 24 oktober

De ontwikkelaars maakten een vragenlijst voor mensen die iemand in hun nabije omgeving hebben met milde dementie of zelf een milde vorm van dementie hebben. In de vragenlijst:

  • lees je een omschrijving van de applicatie;
  • beantwoord je vragen over wat je verwachtingen zijn en voor welke functionaliteiten je zou kiezen.

Papieren testversie

Eerder deden de ontwikkelaars al grootschalige testen met een oudere versie. Zo namen mantelzorgers en mensen met dementie deel als medeontwerpers van de applicatie, bijvoorbeeld met een papieren testversie die zij zelf mochten inrichten. De inbreng tijdens deze testen zorgde voor steeds verdere aanpassingen van de applicatie.

Wat vind jij van de Happy Walker?

De ontwikkelaars willen nu aan een groter publiek vragen wat zij van de Happy Walker vinden. Ken je iemand met dementie of heb je zelf een milde vorm van dementie? Geef dan je mening in de vragenlijst. Jouw inbreng kan de applicatie nog beter laten aansluiten op de behoeften van de eindgebruiker.

Je kunt de vragenlijst invullen tot 24 oktober. Heb je vragen over het project, neem dan contact op met:

Sandra Suijkerbuijk

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...