Win € 75.000 met nieuw zorg-en-welzijnsidee voor oudere migranten

01 maart 2016

Heb jij een vernieuwend idee om het welzijn van oudere migranten te verbeteren? Stuur jouw idee in vóór 26 april 2016 via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. Bovendien krijgen alle kanshebbers hulp om hun idee gerealiseerd te krijgen. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

De opdracht

Kom met een vernieuwend zorg-en-welzijnsidee om beter aan te sluiten bij de vragen en behoeften van oudere migranten. Bedenk bijvoorbeeld hoe je in dagbesteding, zorg aan huis of zorg in de laatste levensfase echt rekening kunt houden met culturele verschillen. Elk idee is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

Waarom dit thema?

Oudere migranten vormen een kwetsbare groep. Door de vergrijzing groeit hun aantal snel. Extra aandacht voor hen is nodig. Zij zijn vaak minder gezond en hebben onvoldoende toegang tot zorg en welzijn. En er is nog te weinig oog voor wat zij en hun familie nodig hebben.

Nationale Zorgvernieuwsingsprijs

€ 75.000 voor de winnaar

De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs helpt ook andere kanshebbers verder te komen. Zij krijgen tips in het Zorgvernieuwingsatelier om hun idee uit te werken en worden op het spoor gebracht van mogelijke financiers.

Wie kan insturen?

Iedereen kan insturen, bijvoorbeeld huisartsen, wijkteams, verpleegkundigen, verzorgenden, mantelzorgers, vrijwilligers en leidinggevenden. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert.

Goede ideeën verdienen een kans

Elke twee jaar organiseren ZonMw en VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. De prijs biedt goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans. Er is vaak geen tijd en geld om goede ideeën uit te werken. Of het is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan.

Lees ook

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...