Ouderen in het zonnetje op Nationale Ouderendag

29 september 2015

Op 2 oktober is al weer de 7e editie van de Nationale Ouderendag. Een dag die in het teken staat van het vervullen van wensen van ouderen. Het begon allemaal in 2009 in de gemeente Zeist en nu doen 25 gemeenten mee aan deze onvergetelijke dag voor jong en oud.

Start in 2009

Nationale Ouderendag is een particulier initiatief. In 2009 werd er een lunch en/of diner, of een filmmiddag/avond georganiseerd in verschillende wijken in Zeist. De opkomst was groot en ouderen en vrijwilligers waren zeer enthousiast.

Wens van ouderen

Toch is sinds 2010 de opzet veranderd. Er wordt nu aan de ouderen zelf gevraagd wat ze graag willen doen en kunnen deze wens op de website kenbaar maken. Dat kan zijn een kopje koffie drinken, een dagje dierentuin of een bezoek aan Slot Zeist.

Vrijwilligers schrijven zich in op een van die wensen en mensen en wensen worden aan elkaar gekoppeld. Zijn er niet te veel wensen? ‘Nee’, zegt Marieke Barendregt, een van de initiatiefnemers, er zijn soms meer vrijwilligers dan wensen en dan moeten wij vrijwilligers teleurstellen.

Ook voor bedrijven

Niet alleen particulieren kunnen zich inschrijven als vrijwilliger , maar ook bedrijven. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een wens adopteren of geld en goederen beschikbaar stellen.

1400 wensen

Dit jaar hebben 1400 ouderen een wens gedaan en dat zijn er weer meer dan in 2014. En al deze wensen worden ook dit jaar weer vervuld. 2 oktober belooft een prachtige dag te worden voor zowel de ouderen als alle vrijwilligers! Ben je enthousiast geworden over dit initiatief? Ga dan naar www.nationaleouderendag.nl.

Wat doe jij op deze dag om een oudere extra in het zonnetje te zetten? We lezen het graag in de reacties!

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...