Nationale Ouderendag: vrijdag 6 oktober

05 oktober 2017

ouderendag-nationaal-ouderenfonds

Op vrijdag 6 oktober het Nationale Ouderendag. Het Nationaal Ouderenfonds zorg ervoor dat duizenden vrijwilligers klaar staan om de wensen van ouderen te vervullen.

Stuur hier een wens in en laat hier een wens in vervulling gaan. Na 6 oktober is er ook nog mogelijkheid om een wens in te sturen. Het project Match van het Nationaal Ouderenfonds vervult gedurende het het hele jaar wensen van ouderen.

Wensen van ouderen gaan in vervulling

Het Nationaal Ouderenfonds laat gedurende de dag wensen van ouderen in vervulling gaan. Het gaat om een middagje aan zee, nog eens in het reuzenrad, voor één dag bruid of een kopje koffie drinken op een terras. In totaal zullen er ruim 1500 wensen van ouderen in vervulling gaan.

Eenzaamheid

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig, vindt het Nationaal Ouderenfonds.

Directeur Corina Gielbert over de Nationale Ouderendag:

We hebben de afgelopen jaren al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare. Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan. Op Nationale Ouderendag kunnen we hele betekenisvolle wensen vervullen en ouderen de dag van hun leven bezorgen.

Bron: Redactie Nationale Zorggids

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...