Gezocht: mooie kunstprojecten met ouderen

11 november 2016

Onderzoek toont het aan: kunst en cultuur hebben een belangrijk positief effect op het welzijn en de gezondheid van ouderen. Werk jij mee aan een kunstproject met ouderen dat volgens jou heel Nederland moet kennen? Of ken jij een project waarvan je denkt: daar worden ouderen gewoon een beetje gelukkiger van? Movisie laat deze projecten graag zien!

Doe mee aan Kracht uit Kunst en win 500 euro

Stuur een korte film of foto(s) van je project in. Wie weet maken acteur Teun Luijkx (bekend van onder andere A'dam - E.V.A.) en grand dame Hedy D’Ancona (oud-politica en medeoprichter van Opzij) in december jouw project als winnaar bekend.

Meer informatie en aanmelden

Er zijn veel prachtige voorbeelden van projecten waarin kunst en cultuur bijdragen bij aan individuele ontplooiing, participatie en gezondheid van ouderen. Vorig jaar organiseerden Movisie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) met Coöperatie VGZ, Actiz, Cultuurmij Oost, ANBO, Lang Leve Kunst en Coalitie Erbij het filmfestival Cinema Senior. Hierin stonden korte films over kunstprojecten voor, door en met ouderen centraal.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 18-11-2016
  • Aad Pijpers - Vrijwilliger Fondsenwerving - De Leeuwenhoek - Rotterdam

Het kunstatelier in dit Zorg- en Wooncentrum heeft in de loop van de jaren heel veel ouderen menig plrezierig uurtje bezorgd. Hun kunststukken zijn door heel Rotterdam te zien en er is een aantal jaren geleden ook nog een boek 'Kunst op Leeftijd' van uitgegeven.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...