Informele zorg in mbo-onderwijs

18 november 2015

In het mbo-onderwijs gaan de opleidingen per 1 augustus 2016 werken met de nieuwe kwalificatiedossiers. Informele zorg is één van de thema’s dat hierin aan bod komt. In het programma ‘Mbo-onderwijs maakt zich sterk voor Informele zorg’ werken ROC’s en het Expertisecentrum Mantelzorg samen aan de concrete invulling van het thema.

Lees meer over dit programma in de leaflet Activiteiten voor mbo-onderwijs (pdf).

5 ROC’s gaan van start

Docenten en ontwikkelaars van MBO Utrecht, ROC Nijmegen, Albeda College, Graafschap College en Summa College bundelen hun krachten met het Expertisecentrum Mantelzorg. Samen gaan we  aan de slag met de  vraag hoe we toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals nog beter kunnen toerusten op het samenspel met mantelzorgers, naasten en vrijwilligers. We verzamelen en ontwikkelen lesmaterialen voor zorg- en welzijnsopleidingen, aansluitend bij de nieuwe kwalificatiedossiers.

Startbijeenkomst

De startbijeenkomst was een mooie aftrap. We hebben stilgestaan bij de uitwerking van het thema Informele zorg in de nieuwe kwalificatiedossiers. Vervolgens hebben we met elkaar besproken hoe het onderwerp in de eigen opleidingen op dit moment aan de orde komt. Er zijn mooie voorbeelden van werkvormen en initiatieven gedeeld. Tot slot is verkend waar de behoeften liggen rond het ontwikkelen van nieuw materiaal, waar docenten én vooral ook de studenten baat bij hebben. De bijeenkomst is afgerond met veel  input en inspiratie om samen aan de slag te gaan met het verzamelen, delen en ontwikkelen van lesmaterialen. Zodat we studenten kunnen toerusten om goed samen te werken met mantelzorgers en vrijwilligers.

Jouw ideeën

Het Expertisecentrum doet ook een oproep om te delen, te inspireren en een bijdrage te leveren aan lesmaterialen over Informele zorg. Stuur je favoriete lesmateriaal en ideeën voor 15 december per e-mail naar Wendy van Lier, projectleider: w.vanlier@vilans.nl .

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...