12 projecten over innovaties voor mensen met dementie en hun mantelzorgers geselecteerd voor honorering

20 oktober 2015

In de ronde 'Innovaties voor mensen met dementie en hun mantelzorgers' van het ZonMw-programma Memorabel zijn 12 projecten geselecteerd voor honorering. Deze projecten richten zich op onderzoek naar innovaties die mensen met dementie in staat stelt op een verantwoorde manier langer thuis te wonen.

Onderwerpen

Deze ronde van Memorabel past binnen de programmathema’s Behandeling & Preventie en Doelmatige Zorg & Ondersteuning. De projecten gaan over één of meer van de volgende 3 onderwerpen:

  • onderzoek naar innovaties gericht op de belevingswereld van mensen met dementie;
  • onderzoek naar innovaties gericht op een dementievriendelijke samenleving, nieuwe vormen van zorg- en dienstverlening, grensdoorbrekende zorg en dienstverlening of afstemming tussen formele en informele zorg;
  • onderzoek naar innovaties gericht op domotica en e-health.

Start projecten

Uiterlijk in april 2016 gaan de projecten starten. De projecten worden uitgevoerd door samenwerkingsverbanden tussen onderzoeks- en praktijkinstellingen. Denk daarbij aan kennisinstituten samen met lokale of regionale praktijkorganisaties in zorg- of welzijn, of gemeentes die willen bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving.

1,5 miljoen euro

Voor deze subsidieronde is maximaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Vanuit hun onderlinge samenwerking dragen Alzheimer Nederland en PGGM gezamenlijk €300.000 bij aan deze ronde. De projecten zorgen voor 25% cofinanciering.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...