'Help, dement!' basis voor nieuwe mbo-onderwijsmodules

11 februari 2015

De ruim 80 interviews met dementerende ouderen en hun mantelzorgers op de website praten over gezondheid (externe link) gaan de basis vormen voor onderwijsmodules. De video-interviews sluiten namelijk goed aan bij de belevingswereld van studenten.

Het UMCG, VU Amsterdam en Summa Zorg Eindhoven ontwikkelen momenteel de onderwijsmodule ‘Lessen van patiënten - dementie’. Aan de basis van die module staan de ruim 80 unieke en indringende interviews die in woord en beeld beschikbaar zijn. De lessen zijn bedoeld voor mbo-docenten en -studenten. De module wordt ontwikkeld met subsidie van het Nationaal Programma Ouderenzorg.

Website pratenovergezondheid.nl

De interviews staan op de website praten over gezondheid (externe link), een van de resultaten van het NPO-project 'Help, dement! Patiënt en mantelzorger aan het woord'. De website bevat naast fragmenten met tekst, video en audio van betrokkenen ook algemene informatie over dementie. Hoe herken je de ziekte? Wat kan de impact zijn? En hoe ga je met de ziekte om? Deze informatie is handig voor ouderen en hun familie, maar ook voor zorgprofessionals.

Meer informatie

Lees voor meer informatie over de onderwijsmodule de projectomschrijving.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...