Handboek met ervaringen over casemanagement online

27 maart 2014

Voor iedereen die meer wil weten over casemanagement is er nu een praktische handleiding beschikbaar. Het boek geeft een kijkje in de keuken van het NPO-project Zorgprogramma Preventie en Herstel en deelt nuttige en leerzame ervaringen van de betrokken professionals.

In het boek ‘Cliënt in beeld. Preventie en Herstel Casemanagement’ wordt een casus gevolgd die gebaseerd is op feitelijke ervaringen uit de praktijk. De casus beschrijft hoe mevrouw Jansen begeleid wordt door casemanager Rianne. Beide zijn fictieve personages. De casus wordt in de tijd gevolgd en geregeld aangevuld met praktische informatie die nodig is om de rol van casemanager goed in te vullen. Op deze wijze gaat casemanagement leven en wordt de persoonlijke benadering benadrukt. Het boek is samengesteld en geschreven door Karin Te Velde, Anja Gokke en Wouter Steutel.

Onderwerpen

Het boek is interactief. Lezers kunnen met een smartphone de afbeeldingen in het boek scannen met de App Layar voor extra informatie over casemanagement en het project. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: triageoverleg, empowerment, competenties en leerpunten.

Meer informatie

Het boek is te downloaden via de website van GENERO (externe link). Van het boek zijn ook enkele exemplaren in hard copy beschikbaar. Stuur hiervoor een e-mail naar Argos Zorggroep. Per exemplaar zijn de kosten 17,50 euro (productie- en verzendkosten).

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...