Mag ik deze Gouden Dans van u?

06 juli 2016

Dansen biedt ouderen de kans om te bewegen, de deur uit te gaan en nieuwe contacten te leggen.

Gouden Dans is een nieuw initiatief voor ouderen die vaker alleen zijn dan ze zouden willen en die houden van muziek en gezelschapsdansen. Voor hen is Gouden Dans een unieke kans om weer eens voor iets leuks de deur uit te gaan en nieuwe mensen te leren kennen.

Gouden Dans

‘Gouden Dans’ is een nieuw initiatief van het Internationaal Danstheater, haar educatieve partner Dans in School en Vier Het Leven. Tegelijkertijd is het een samenwerkingsproject met theaters en sociaalwerkorganisaties in Nederland.

Danspaar tijdens Gouden Dans
Ook het publiek danst mee tijdens een Goudens Dans voorstelling

Publiek doet mee

Bij Gouden Dans wordt jaarlijks in twee Nederlandse steden een korte dansvoorstelling gemaakt met 20 amateurs van 65 jaar en ouder. Dat gebeurt onder leiding van een choreograaf. Na twaalf repetities staat er een stuk van ongeveer 15 minuten. Die voorstelling wordt getoond in de foyer van een plaatselijk theater en gaat naadloos over in een danssalon samen met het (oudere) publiek. Voorstelling en salon vinden plaats onder begeleiding van live muziek.

Deelnemers worden plaatselijk geworven in samenspraak met onder andere lokale sociaalwerkorganisaties.

Na Amsterdam volgt Meppel

De reacties op de eerste reeks voorstellingen in de regio Amsterdam zijn uiterst enthousiast. ‘Ik dacht doe es gek,’ aldus deelnemer Maartje, ‘maar ik vind het heerlijk. We lachen veel met elkaar hoewel we elkaar niet kenden. Mijn omgeving reageert verbaasd maar ziet ook mijn plezier.’

Lydia sluit zich daar van harte bij aan. ‘Met elkaar maken we iets moois. Jonge mensen denken misschien dat wij dat niet meer kunnen... Wacht maar af.’
De tweede Gouden-Dans volgt in Schouwburg de Ogterop in Meppel, repetities najaar 2016, voorstelling/salons januari 2017.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...