De Gemeente als partner: hoe bouw je aan een goede relatie?

23 oktober 2017

beter-oud-fno-magazine-gemeenteraadsverkiezingen-partner-samenwerken

De gemeente is een belangrijke samenwerkingspartner voor initiatieven in het sociaal domein. Vermogensfonds FNO heeft daarom een online publicatie uitgebracht over het opzetten en/of vasthouden van een goede relatie met gemeenten én de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tot aan de zomer van 2018 verschijnen er vijf publicaties.

Download het online magazine (pdf)

Waarom zijn gemeenten belangrijk?

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen tijdens de uitvoer van een project of als het gaat om borging van projectactiviteiten. Drie voorbeelden:

  1. je bent op zoek naar een actieve rol van je gemeente in een project
  2. het beleid in de gemeente moet veranderen (bijvoorbeeld als het gaat om goede ondersteuning en veerkracht of het terugdringen van gezondheidsachterstanden)
  3. je wilt dat je project een structureel onderdeel is van gemeentelijk beleid

In alle drie de voorbeelden is het belangrijk om de gemeente mee te nemen in de ontwikkelingen van je project. Het kost tijd om een gemeente erbij te betrekken, omdat je te maken hebt met concurrentie. Zo benadrukt oud-wethouder Marc van Dijk dat het geen doel op zich is om de gemeenteverkiezingen als middel in te zetten, wel gaat het om de juiste benadering en het contact met de gemeente.

“Zorg dat je op de hoogte bent van de actualiteit en verdiep je in de politieke processen. Doe goed vooronderzoek.”

Hoe bouw je een relatie verder op?

beter-oud-boodschap-schrijven-tips-gemeente-gemeenteraadsverkiezingenIn het online magazine krijg je hierop antwoord. Dit gebeurt aan de hand van de leergang ‘Aan de slag als partner van de gemeente’. Een leergang die FNO voor projectleiders organiseert. Dankzij enthousiaste reacties is besloten om de informatie en ervaringen van de deelnemers beschikbaar te stellen voor iedereen die zijn band met de gemeente wil versterken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • praktische informatie
  • interviews met wethouders en raadsleden
  • ervaringen van projectleiders

FNO

FNO is een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Ze willen de kansen vergroten van mensen met een beperking of chronische aandoening om volwaardig aan de maatschappij mee te kunnen doen. De focus ligt daarbij op het werken vanuit verschillende programma's om financiële ondersteuning te bieden aan projecten in het sociaal domein.

Lees meer:

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...