Inspiratie over kunst en ouderenprojecten

06 juni 2018

Ben je op zoek naar inspiratie over kunst en ouderen projecten (zowel vitale als meer kwetsbare ouderen)? LKCA en Movisie ontwikkelde hiervoor een website met daarop filmpjes en fotoseries.

Bekijk hier de mooie voorbeelden (website)

kunst-oud-ouderen-lkca-movisie-positief
                                                     Bron: Cinema Senior

De komende jaren blijft de groep van ouderen in onze samenleving groeien. Uit onderzoek blijkt dat kunst en cultuur een belangrijk positief effect heeft op het welzijn en de gezondheid van ouderen. Cultuurparticipatie en sociaal-artistieke projecten voor, door en van ouderen zetten ouderen in hun kracht. Dit bevordert de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Kracht uit kunst

In 2015 organiseerde Movisie samen met verschillende partners Kracht uit Kunst, het vervolg op Cinema Senior. Uit de 54 inzendingen werd een keuze gemaakt. DeDansDivisie van het project 'Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' werd uitgeroepen tot winnaar. Ze maakten een dansvoorstelling die gedanst werd door mensen met een zonder Parkinson. PRA Muziektheater won de prijs van de mooiste film. Het ging om een landelijk dansproject rondom het thema verlangen, waarbij ouderen uit de wijk en kwetsbare ouderen uit de zorginstellingen met elkaar in contact werden gebracht.

Bekijk de video op YouTube (externe link).


Bekijk een filmpje van DeDansDivisie

Lees meer over ouderen en kunst:

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...