Gloednieuw festival over een leven voor gevorderden

Eén op de vier mensen wordt tegenwoordig al ouder dan 90 jaar. Op 6 en 7 oktober is het festival UP! Iedereen die meer wil weten over 'een leven voor gevorderden' is van harte welkom.

Praktische informatie

  • Wanneer: 6 en 7 oktober 2017.
  • Waar: Mariënburg 38 - 39, 6511 PS Nijmegen.
  • Aanmelden: festivalkaarten zijn verkrijgbaar voor een middag, avond of een hele dag. Koop je tickets op de website van LUX.

Festival UP: leven voor gevorderden

Programma

Er wordt een gevarieerd programma aangeboden met muziek, theater, games, de film Youth en fototentoonstelling 'Vervaldatum'. Het ook mogelijk om in een speciaal ouderdomspak van het Radboudumc te ervaren welke beperkingen er met de jaren komen. Bezoekers maken dan ook op verschillende manieren kennis met de wereld van een langer leven.

Bekijk het volledige programma op lux-nijmegen.nl/up

‘Weg met die stereotype beelden!’

Volgens oud-politicus Dries van Agt is het tijd dat we anders leren kijken naar ouder worden. De oudere is niet ‘de afhankelijke’, ‘de eenzame’ of ‘de hulpbehoevende’. De oudere danst, zingt en is nog net zo nieuwsgierig als in zijn jonge jaren. Niet gebrekkig, maar kundig door ervaring. In onderstaande video delen ambassadeurs Dries van Agt, Hedy d’Ancona en Bahram Sadeghi hun visie op het ouder worden.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

Verdieping

Verschillende generaties komen met elkaar in aanraking tijdens Up! Zo zijn er interessante persoonlijkheden aanwezig, zoals: feministe Hedy d’Ancona, journalist Bahram Sadeghi en ouderdomsexpert professor Marcel Olde Rikkert. Zij gaan in gesprek over beeldvorming, taboes en nieuwe perspectieven over ouder worden. Ook de herwaardering van de grijze golf, wetenschapsnieuwtjes over langer leven en in beweging komen bij Lekker Dansen of wandelvoetbal komt aan bod.

Meer informatie?

Neem hier een kijkje als je meer wilt weten over alle programmaonderdelen of kaarten bestellen. Festivalkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de kassa van LUX.

Ook BeterOud werkt mee aan Up! Daarnaast wordt het festival mede mogelijk gemaakt door ZonMw, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Bavo Stichting Heemstede, Gemeente Nijmegen, Stichting HSHB, MOAI, Radboudumc, SWON, en het Humanistisch Verbond.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...