Gratis e-learning Transmurale Zorgbrug nu beschikbaar!

14 april 2016

De Transmurale Zorgbrug is een werkwijze, waarin kwetsbare ouderen begeleiding krijgen als ze uit het ziekenhuis worden ontslagen en weer naar huis, verpleeghuis of revalidatiecentrum gaan. Voor iedereen die werkt met transmurale zorg, en met name de wijkverpleegkundige, heeft BeterOud in samenwerking met prof. dr. Sophia de Rooij, een gratis e-learning ontwikkeld.

Doe de e-learning

E-learning Transmurale Zorg

Leren over transmurale zorg

In de e-learning leer je hoe de Transmurale Zorgbrug in elkaar zit, wat je op welk moment moet regelen, wie je op welk moment inschakelt en hoe je rapporteert. Aan het einde van de e-learning is er de mogelijkheid om een korte toets maken. Als je 80% van de vragen goed beantwoord hebt, kun je een certificaat printen. Scoor je minder dan 80%? Geen probleem, je kunt de toets zo vaak doen als je wilt!

De e-learning kan je op elk gewenst moment van de dag doen en is te vinden op Free-learning.nl. Veel succes!

Transmurale Zorgbrug

De Transmurale Zorgbrug richt zich op meer functiebehoud en zelfstandigheid van ouderen na ontslag uit het ziekenhuis. Het bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Het geriatrieteam in het ziekenhuis doet een geriatrisch assessment en maakt een zorgbehandelplan.
  2. De wijkverpleegkundige maakt in het ziekenhuis kennis met de patiënt en bespreekt het zorgbehandelplan.
  3. Binnen 2 dagen na ontslag bezoekt de wijkverpleegkundige de patiënt voor de eerste keer thuis. Daarna volgt nog een aantal huisbezoeken. De huisbezoeken staan in het teken van medicatieveiligheid, hulpmiddelen, sociale kaart en mantelzorgondersteuning.

Lees meer over de aanpak van de Transmurale Zorgbrug

Positieve resultaten

De resultaten van transmurale zorg zijn positief en veel organisaties zijn bezig met de implementatie van de transmurale zorg of gaan er mee starten. Zo blijkt dat zonder nazorg ruim 30 procent van de ouderen binnen 100 dagen overlijdt. Dankzij de nazorg blijven patiënten langer leven. ‘Als de wijkverpleegkundige 16 ouderen bezoekt, voorkomt ze één sterfgeval’, aldus De Rooij. ‘Zo stel je onnodige, ontijdige sterfte uit op een manier die ook nog eens heel goedkoop is: een wijkverpleegkundige kost 60 euro per uur, inclusief overhead. Maal drie is 180 euro per patiënt.'

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...