E-learning Transmurale Zorgbrug positief ontvangen

22 juni 2016

De e-learning Transmurale Zorgbrug is populair. Meer dan 1500 mensen zijn tot nu toe aan de slag gegaan met de e-learning. In de e-learning leer je wat transmurale zorg inhoudt, en word je met een toets beoordeeld op je opgedane kennis. Ben je geslaagd? Dan levert dat je nu 1 accreditatiepunt op!

Corine van Maar

Goede informatieoverdracht

Corine van Maar is expert kwetsbare ouderen en dementie bij Vilans en heeft meegewerkt aan de e-learning. Ook is ze lid van het team dat zich binnen BeterOud bezig houdt met het thema transmurale zorg. Als adviseur voor verschillende zorgorganisaties zag zij de voordelen van transmurale ouderenzorg: ‘Het ene ziekenhuis had veel meer contact met de zorgverleners uit de eerste lijn en het verpleeghuis dan het andere. Dat contact is onontbeerlijk voor goede informatieoverdracht.’

E-learning overzicht TZB traject
Pagina uit de Transmurale Zorgbrug e-learning. De e-learning is gratis te volgen op Freelearning.nl

Met de e-learning, maar ook met een infographic, de leergemeenschap en andere tools die nu worden ontwikkeld, hoopt van Maar dat nog veel meer organisaties aan de slag gaan met transmurale ouderenzorg.

'Leerzame e-learning'

We kregen leuke reacties binnen van bezoekers die de e-learning hebben gevolgd. Zo vond een verzorgende IG het erg interessant om te volgen. 'Het kost niet veel tijd', voegde ze er aan toe. Ook een wijkverpleegkundige vond de e-learning zeer leerzaam.

Geaccrediteerde scholing

Een onafhankelijke accreditatiecommissie heeft de e-learning beoordeeld. Sinds 14 juni krijg je een accreditatiepunt van de V&VN als je slaagt voor de bijbehorende toets. Hiervoor moet je minimaal 80% van de vragen goed beantwoorden. Je kunt de toets zo vaak doen als je wilt.

Tools en tips transmurale zorg

Transmurale ouderenzorg is ingewikkeld. De e-learning is niet de enige tool die jou hierbij kan helpen. Er is een infographic (pdf) beschikbaar en bovendien leer je veel tijdens de bijeenkomsten van de leergemeenschap Transmurale Zorg, die 3 keer per jaar georganiseerd worden. De volgende bijeenkomst is op 3 oktober. De belangrijkste tip van van Maar? ‘Begin klein met enthousiaste professionals en zorg voor draagvlak bij bestuurders’. 

Inforgraphic stappen Transmurale Zorgbrug
De infographic laat alle stappen zien van goede transmurale zorg.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...