Delegatie uit Drenthe en Groningen deelt ervaringen integrale ouderenzorg met VWS

08 februari 2017

Woensdag 1 februari reisde een delegatie van partijen, betrokken bij integrale ouderenzorg in Drenthe en Groningen, af naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij waren door staatsecretaris Van Rijn uitgenodigd om hun kennis en ervaringen te delen over integrale ouderenzorg.

Integrale ouderenzorg

Integrale ouderenzorg heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In het noorden werken huisartsen, organisaties voor verpleging en verzorging, welzijnsorganisaties, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en gemeenten met elkaar samen om dát doel te realiseren. Het bezoek verliep positief en er komt zeker een vervolg waarbij VWS betrokken is.

Delegatie Drenthe Groningen van Rijn

De delegatie die afreisde naar Den Haag bestond uit vertegenwoordigers van de Drentse huisartsen, Zorggroep Tangenborgh, Icare, Zorggroep Meander, Tinten Welzijnsgroep, Huisartsenzorg Drenthe, Treant Zorggroep, Menzis, Zilveren Kruis, Gemeente Hoogeveen, team SamenOud (UMCG) en dhr. Faber, deelnemer aan SamenOud in Emmen.

Folder integrale ouderenzorgNieuwe folder integrale ouderenzorg in Drenthe

Onlangs verscheen de folder ‘Samen gaan voor integrale ouderenzorg in Drenthe’ voor huisartsen die willen starten met integrale ouderenzorg. Het doel van integrale ouderenzorg is dat ouderen zo lang als mogelijk en wenselijk thuis kunnen blijven wonen. Langer thuis blijven wonen is een wens van zowel veel ouderen als van de overheid. Samenwerking tussen huisartsen en organisaties, betrokken bij ouderenzorg, is daarvoor erg belangrijk.

Daarom sloegen SamenOud en Huisartsenzorg Drenthe (HZD) de handen ineen. Op overzichtelijke wijze beschrijven zij in de folder de verschillende vormen van ondersteuning die huisartsen kunnen krijgen wanneer zij met integrale ouderenzorg aan de slag gaan.
Download de folder 'Samen gaan voor integrale ouderenzorg in Drenthe (pdf)

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...