Cliënten gezocht met een VPT, MPT of PGB

23 oktober 2016

Wat zijn je ervaringen met de invoering van de Wet langdurige zorg (Wlz)? Om de invoering van de Wlz goed en zorgvuldig te kunnen evalueren is Vilans op zoek naar ervaringen van cliënten of hun vertegenwoordigers en zorgverleners in de gehandicapten- en ouderenzorg. Met het onderzoek willen zij inzicht krijgen in wat in de praktijk goed gaat en wat beter moet.

Clienten gezocht met een VPT, MPT of PGB

Hoe kun je je ervaringen delen?

Heb je een Volledig Pakket Thuis (VPT), Modulair Pakket Thuis (MPT) of een Persoonsgebonden Budget (PGB)? Dan komt Vilans graag met jou in contact. Zij houden individuele interviews over je ervaringen met jou als cliënt (of je vertegenwoordiger) en je zorgverlener (pb’er of EVV’er). Doe je mee? Dan plan je samen met Vilans een afspraak voor zo’n interview. Vanzelfsprekend behandelen zij alle gegevens vertrouwelijk en zorgen ze ervoor dat persoonlijke gegevens direct geanonimiseerd worden. De resultaten van het onderzoek zijn input voor de rapportage die het SCP in het voorjaar van 2017 oplevert aan het ministerie van VWS.

Meld je aan

Evaluatie Wet langdurige zorg

De evaluatie van de Wlz is een groot onderzoek voor het ministerie van VWS en het Sociaal en Cultureel Planbureau. Vilans en KPMG Plexus voeren deze evaluatie uit in de gehandicapten- en ouderenzorg met:

  • een literatuurstudie
  • gesprekken met cliënten, hun naasten, vrijwilligers en zorgverleners
  • een vragenlijst voor het management van zorgorganisaties

Hoe ervaar jij de hervorming van de langdurige zorg?

Per 1 januari 2015 is een aantal ingrijpende wetswijzigingen ingegaan op het terrein van langdurige zorg. De ‘nieuwe’ Wet langdurige zorg (Wlz) is van kracht gegaan en de Zorgverzekeringswet en de Wmo zijn aangepast.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil graag weten hoe de hervorming van de langdurige zorg verloopt. Centraal daarbij staat het perspectief van de cliënt. De vragen die bijvoorbeeld beantwoord moeten worden zijn:

  • Hoe wordt de zorgplanbespreking vormgegeven?
  • Hoe worden mantelzorgers en vrijwilligers betrokken bij de zorg en ondersteuning?
  • Hoe ervaren cliënten, mantelzorgers en zorgverleners de veranderingen?
  • Kunnen cliënten langer thuis blijven wonen?

Meld je nu aan en draag bij aan dit onderzoek!

Om een goed beeld te krijgen hoe de invoering van de Wlz in de gehandicapten- en ouderenzorg verloopt is jouw hulp hard nodig. Door deelname aan het onderzoek lever jij of je organisatie input aan het ministerie van VWS. Het geeft je ook de mogelijkheid om te laten weten hoe jij de hervormingen en meer specifiek de Wlz ervaart. Je deelname aan het onderzoek wordt erg gewaardeerd.

Voor deelname en verdere vragen mail je naar evaluatiewlz@vilans.nl. Zij nemen snel contact met je op.

Meer informatie over de Wet langdurige zorg

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...