Campagne tegen eenzaamheid

23 september 2015

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. 50 procent van de ouderen voelt zich eenzaam. Van 24 september - 3 oktober wordt tijdens de Week tegen Eenzaamheid aandacht gevraagd voor dit probleem en worden diverse activiteiten georganiseerd.

Zorg tegen Eenzaamheid

De campagne Zorg tegen Eenzaamheid levert een bijdrage aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid bij cliënten in de langdurige zorg. De campagne maakt professionals alert op eenzaamheid bij ouderen, gehandicapten en ggz-cliënten en ondersteunt om actie te ondernemen. Op www.zorgtegeneenzaamheid.nl staan inspirerende voorbeelden en materialen voor professionals om eenzaamheid tegen te gaan.

Actiekaarten

Met de actiekaart kun je de campagne bij collega’s onder de aandacht brengen.
Download of bestel gratis een set actiekaarten

Training Hulp bij eenzaamheid

Er is ook een training van V&VN voor verzorgenden en verpleegkundigen. Het volgen van de training ‘Hulp bieden bij eenzaamheid’ levert 3 punten voor het Kwaliteitsregister V&V op.
Lees meer op de website van V&VN

Initiatief van 13 organisaties

De campagne is ontwikkeld en wordt gesteund door 13 organisaties: ActiZ, Kennisplein Zorg voor Beter, Cliëntondersteuners voor Mensen met een Beperking, Coalitie Erbij, GGZ Nederland, de Landelijke Vereniging van Psychosociaal Werkenden, de MOgroep, Movisie, de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers, het Trimbos Instituut, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, de Beroepsvereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland en Vilans.

Lees verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...