Call for abstracts: European Nursing Congress

24 september 2015

Caring for older people: how can we do the right things right?

Het 5e European Nursing Congress wordt van 4 tot 7 oktober 2016 gehouden in de Doelen in Rotterdam. De organisatie verzamelt abstracts van wetenschappelijk onderzoek en van praktijkgerichte innovaties op het gebied van de zorg voor ouderen. Daarvoor is de call for abstracts nu geopend.

Deadline indienen: 31 januari 2016

Verpleegkundigen spelen grote rol in ouderenzorg

De 5e editie van het Europese verpleging congres staat in het teken van gezondheidszorg in vergrijzende samenlevingen. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in de zorg voor ouderen en het leveren van veilige, kwalitatieve en kosteneffectieve gezondheidszorg. Zij weten maar al te goed dat de zorg niet altijd past bij de behoeften van ouderen. Tijdens het congres wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe kunnen we de juiste dingen doen in de zorg voor ouderen?

14 thema’s

Het bestuur van het congres en de programmacommissie nodigt artsen, onderzoekers, docenten en beleidsmakers uit om hun onderzoek en best practises te delen met betrekking tot de ouderenzorg. De call staat open voor posters of presentaties van één van de 14 congresthema’s. Enkele thema’s zijn patiëntparticipatie, kwetsbaarheid, patiëntsystemen, informele zorg, palliatieve zorg, technologie, medicatie en management. Tot 31 januari 2016 kunnen abstracts worden ingediend. Voor meer informatie over de thema's, voorwaarden en verdere details, bekijk de call for abstracts in pdf.

Over het Europese congress

Sinds de eerste editie in 1992 de Europese Nursing Congress is uitgegroeid tot een belangrijk evenement in de verpleging. De 4e editie in 2010 trok meer dan duizend deelnemers, niet alleen uit Europa, maar uit de hele wereld. ZonMw is een partner van dit congres.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...