Call 3 Meer Veerkracht, Langer Thuis

06 januari 2016

Meer veerkracht, langer thuis

Van 14 januari 2016 tot 10 maart 15.00 uur 2016 staat de derde call voor Meer Veerkracht, Langer Thuis open. Je kunt dan weer projectaanvragen indienen gericht op alleenstaande, thuiswonende 65-plussers met één of meerdere beperkingen die niet dementerend zijn.

In deze ronde kun je aanvragen indienen waarbij je, samen met ouderen, aan de slag gaat met een vernieuwende aanpak en/of interventie gericht op Meedoen of Bewegen. De projecten mogen maximaal 1,5 jaar duren.

Doelgroep: Ouderen 65+, alleenstaand, zelfstandig wonend, met één of meer beperkingen, niet dementerend
Doel project: Vernieuwende aanpak/interventie gericht op Meedoen of Bewegen
Voorwaarde: Ouderen zijn zelf actief betrokken bij de opzet en uitvoering
Looptijd: Maximaal 1,5 jaar
Start project: Tussen 10 juni 2016 en 10 oktober 2016
Procedure: Indienen aanvraag uitsluitend via de website vóór 10 maart 2016, 15.00 uur

Download de volledige calltekst (pdf)

Bijeenkomsten

Het toverwoord is ‘samenwerking’. Het fonds vindt het erg belangrijk dat ouderen vanaf de opzet van een project betrokken zijn en dat organisaties en burgers samen aan de slag gaan. Daarom zijn er ook dit jaar bijeenkomsten georganiseerd om je op weg te helpen. 

Bijeenkomst 1: de inspiratiebijeenkomst
Heb je een goed idee, maar nog wat inspiratie nodig om dit verder uit te werken tot een concrete projectaanvraag? Dan helpt Fonds NutsOhra je graag verder met ondersteuning en inspiratie. Je kunt kiezen uit deze bijeenkomsten: 18 januari 2016 in Eindhoven, 19 januari 2016 in Utrecht en 26 januari 2016 in Zwolle. Meld je hiervoor aan vóór 13 januari 2016.

Bijeenkomst 2: de Pitch- en Projectplandag
Is het projectidee al wat verder uitgewerkt? Schrijf je dan in voor de Pitch- en Projectplandag op dinsdag 9 februari 2016. Op deze dag geef je een korte pitch voor een panel, ontvang je feedback op jouw projectidee en ga je samen met andere deelnemers sleutelen aan je projectplan. Dit alles om je projectidee pakkend op papier te zetten en zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de voorwaarden van Meer Veerkracht, Langer Thuis. Geef je vóór 29 januari op.

Bijeenkomst 3: workshop Begroting
Het is niet altijd even makkelijk om een goede begroting voor je project op te stellen. De workshop Begroting helpt je om een begroting te maken die ook aansluit bij de subsidievoorwaarden van Fonds NutsOhra. Meld je vóór 10 februari 2016 aan voor de workshop. De workshop vindt op woensdag 17 februari 2016 plaats.

Bijeenkomsten sluiten op elkaar aan
De bijeenkomsten van Fonds NutsOhra volgen elkaar op. Je kunt alle drie de bijeenkomsten bijwonen, maar er ook voor kiezen de inspiratiebijeenkosmt over te slaan als je je idee al hebt uitgewerkt. Let op, de bijeenkomsten helpen je de kwaliteit van jouw projectaanvraag te verhogen. Deelname is niet verplicht en geeft geen garantie op een projectsubsidie.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...