Verzilver uw gemeente: bouwstenen voor de raadsverkiezingen 2018

31 januari 2017

Hoe kunnen gemeenten ouderenbeleid goed èn betaalbaar uitvoeren? Het NUZO heeft een aantal bouwstenen voor ouderenbeleid opgesteld die gemeenten kunnen helpen bij het opstellen van een programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Download de bouwstenen (pdf)
Of bekijk de bijbehorende flyer (pdf)

Na de raadsverkiezingen in 2018 zal nieuw gemeentelijk beleid worden ontwikkeld. Het is van belang dat dat beleid zo inclusief mogelijk is. Met een samenleving waarin kwetsbare burgers, waaronder ouderen, kunnen meedoen en niet vooral als kostenpost worden beschouw. De samenleving zo inrichten dat ook kwetsbare burgers, waaronder ouderen, kunnen meedoen en niet vooral als kostenpost worden beschouwd.

Flyer: Verzilver uw gemeente

Met de flyer Verzilver uw gemeente (pdf) wil het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO) het belang van ouderenbeleid toelichten op basis van een aantal aandachtsgebieden: Wonen, Mobiliteit, Meedoen, Maatschappelijke ondersteuning en gezondheidszorg, en Communicatie.

NUZO flyer gemeente
Download de NUZO flyer (pdf)

De flyer en bouwstenen bevatten aanbevelingen voor de thema's wonen, mobiliteit, meedoen en communicatie. Ze zijn bedoeld om partijen te inspireren bij het opstellen van verkiezingsprogramma's. Hopelijk zijn ze goed te gebruiken binnen jouw organisaties. Reacties en vragen kun je sturen naar Vivien van Geen via secretariaatnuzo@umcutrecht.nl of telefonisch via 088 75 68 122.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...