Blog Betty Meyboom: 'Ondersteun kwetsbare ouderen beter'

11 maart 2016

Betty Meyboom

Hoe kunnen we het beste wonen, welzijn en zorg om de kwetsbaarheid van ouderen heen organiseren? Betty Meyboom, voorzitter van de programmacommissie van het Nationaal Programma Ouderenzorg, geeft antwoord op deze vraag in haar blog op Skipr.

Zeggenschap

Het NPO heeft ons veel geleerd over hoe we wonen en welzijn en zorg kunnen organiseren, met name over de zorg voor kwetsbare ouderen. Meyboom vindt het vooral belangrijk dat ouderen zelf zeggenschap hebben. Niet alleen bij de behandeling, maar ook georganiseerde zeggenschap van ouderen in de opzet, uitvoering en implementatie van innovaties.

Daarom is er een cursus en handboek ontwikkeld binnen het NPO. Onderzoekers en projectleiders stonden hier positief tegenover en ondervonden de ouderenparticipatie als een meerwaarde...

Lees het volledige blog van Betty Meyboom op Skipr

Meer informatie

In het blog op Skipr worden deze NPO-projecten genoemd:

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 31-05-2018
  • F. de Laat - Sowecare - Almelo

Zoals hierboven in de reactie ook al wordt aangegeven is het zeker belangrijk dat ouderen zelf zeggenschap hebben. Ook met de hulpmiddelen van http://https://www.sowecare.nl/ is het mogelijk om lang zelfstandig te blijven wonen.

  • 31-05-2018
  • F. de Laat - Sowecare - Almelo

Zoals hierboven in de reactie ook al wordt aangegeven is het zeker belangrijk dat ouderen zelf zeggenschap hebben. Ook met de hulpmiddelen van https://www.sowecare.nl/contact/ is het mogelijk om lang zelfstandig te blijven wonen.

  • 16-12-2016
  • J. Pietersma

Goed punt! Het is belangrijk dat ouderen zelf zeggenschap hebben. Soms wordt er zo snel iets bepaald, waar de persoon in kwestie het helemaal niet mee eens hoeft te zijn. Bijvoorbeeld of iemand nog thuis kan blijven wonen ja of nee. Met de juiste hulpmiddelen http://www.hulpwinkel.nl is dat namelijk gewoon mogelijk!

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...