Alzheimer Nederland start campagne 'Stop dementie'

07 oktober 2017

Onder de titel ‘Stop dementie’ vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor de urgentie van onderzoek naar preventie en genezing van dementie. Doel van de campagne is werven van donateurs. Zo verscheen op 5 oktober al een ingezonden brief in diverse kranten.

campagne-dementie-alzheimer-nederland-onderzoek

Tv-programma

In het programma vertellen verschillende mensen die leven met dementie, wat dit met ze doet. De campagne ‘Stop dementie’ is tot stand gekomen samen met bureau 5ive. Het programma Onvergetelijke herinneringen wordt geproduceerd door TinCan en wordt uitgezonden op zaterdag 21 oktober om 20.30 uur bij SBS6. In het programma vertellen verschillende mensen die leven met dementie, wat dit met ze doet.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland maakt zich als belangenbehartiger sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun dierbaren. Directeur Marco Blom wil meer aandacht voor de ingrijpende aandoening waarbij hersenfuncties langzaam maar zeker verdwijnen.

“Dementie is meer dan ‘vergeetachtig’ zijn. Het is een ingrijpende aandoening waarbij de hersenfuncties langzaam maar zeker verdwijnen.”

“Achter ieder mens met dementie schuilt immers een heel leven. Met een geschiedenis, liefdes, herinneringen. Dementie is zoveel meer dan vergeetachtig zijn, het is elkaar én jezelf langzaam kwijtraken.” 

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar preventie en genezing heef al grote stappen voorwaarts opgeleverd. Er is echter veel meer geld nodig om door te kunnen pakken om echte oplossingen vinden. In Nederland werken momenteel meer dan 500 onderzoekers aan dementie. Er is inmiddels meer inzicht in risicofactoren, waardoor er een nauwkeuriger en snellere diagnose mogelijk is. Ook weten we nu welke zorg effectief is. 

Lees ook:

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...