Online magazine: 22 zorgorganisaties delen hun ervaringen met de invoering van technologie

09 november 2016

Technologie helpt om de kwaliteit van leven van de cliënt te verbeteren. Daarnaast ondersteunt technologie het werken aan een doeltreffender en efficiënter zorgproces in veel organisaties in de langdurende zorg. In voor Zorg! bundelde de ervaringen van zorgorganisaties in een online magazine. Het derde deel is deze maand verschenen.

22 zorgorganisaties delen hun ervaringen met de invoering van technologie

Een succesvolle implementatie gaat niet altijd zonder slag of stoot: zijn de kosten te dekken? Hoe hou je in het zorgproces de focus op het beoogde doel, de ondersteuning en de uitvoering? En meestal vraagt de invoering van techniek om een andere manier van werken.

De afgelopen 2 jaar werkten 22 zorgorganisaties aan deze uitdagingen in de Thematranche Technologie van In voor zorg! Zij bereikten onder andere:

  • meer eigen regie van de cliënt;
  • minder reistijd voor medewerkers;
  • betere inkoopposities voor de zorgorganisaties bij gemeenten.

Nieuwsgierig geworden naar deze opbrengsten? Lees het terug in de 3 onderstaande publicaties Aan de slag met technologie, waarin de organisaties ervaringen, methodieken en instrumenten met u delen.

De oriëntatiefase

De eerste bundel ‘Aan de slag met technologie’ gaat over de oriëntatiefase. Hoe kies je uit de eindeloze mogelijkheden van technologie in de zorg en hoe begin je? De deelnemers aan de Thematranche Technologie van In voor zorg! verkennen verschillende kansen en perspectieven.

Bekijk deel 1

De implementatiefase

De tweede bundel ‘Aan de slag met technologie’ behandelt de implementatiefase. Na een uitgebreide oriëntatie zijn de deelnemers aan de Thematranche Technologie van In voor zorg! gestart met de implementatie. Wat ging goed, wat kon beter en welke tips en tools hebben anderen?

Bekijk deel 2

Financiering, borging en opschaling

In de derde bundel ‘Aan de slag met technologie’ gaan de deelnemers aan de Thematranche Technologie van In voor zorg! én een aantal experts in op de financiering, borging en opschaling van technologie in de zorg.

Bekijk deel 3

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...