'Het optimaliseren van diagnostische testen op geheugenpoli's'

Op 24 september 2018 om 9:45 uur zal Hanneke Rhodius- Meester, klinisch geriater in het VUmc, haar proefschrift getiteld ‘Optimizing use of diagnostic tests in memory clinics; the next step’ verdedigen aan de VU.

Het onderzoek van Hanneke richt zich op het ondersteunen van de arts in de uitdagingen van differentiaal diagnose, prognose en ziekteduur van dementie en vond plaats binnen de context van het Europese PredictND studie.

Hanneke heeft in haar onderzoek gebruik gemaakt van nieuwe manieren om gegevens te combineren en wegen, zoals automatische MRI analyses en software programma’s die de arts kunnen ondersteunen. Deze nieuwe manieren van data analyseren, kunnen helpen bij het interpreteren van gegevens voor de individuele patiënt en dragen zo bij aan het nauwkeurig stellen van de diagnose.

Ook kunnen patiënten met een verhoogd risico op het ontwikkelen van een dementie nauwkeurig worden geïdentificeerd. We hopen dat de bevindingen van dit proefschrift artsen op een gebalanceerde wijze ondersteunen bij de dagelijkse uitdagingen van diagnose en prognose. Met als uiteindelijke doel de zorg voor personen met dementie te verbeteren.

Voor een overzicht van haar belangrijkste bevindingen, download de samenvatting van haar proefschrift (pdf).

U bent van harte uitgenodigd om de verdediging bij te wonen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke via h.rhodius@vumc.nl

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...