Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN)

Welkom op de webpagina van het Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN). Het NGN is voor iedereen die werkt op een geheugenpolikliniek. Onze ambitie: de zorg voor mensen met geheugenproblemen verbeteren. Dit willen we bereiken door vragen, onduidelijkheden en zorgen uit de praktijk boven tafel te krijgen en daar oplossingen voor te zoeken of een standpunt over in te nemen.

Deze pagina maakt onderdeel uit van de website BeterOud. De ambitie van BeterOud is de levenskwaliteit van ouderen verbeteren door hen in staat te stellen hun eigen unieke leven voort te zetten ondanks de beperkingen van ouder worden. Op de website vindt u dan ook initiatieven, ideeën en projecten uit de ouderenzorg. BeterOud is mogelijk gemaakt door ZonMw en is ontwikkeld door Movisie en Vilans. Omdat Vilans betrokken is bij de ontwikkeling van het Nederlands Geheugenpoli Netwerk was het een logische keuze om vooralsnog de webpagina van het NGN te plaatsen op de website BeterOud.

Meer over het Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN)

Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws uit het NGN en uit het werkveld. Mis niets en meld u aan voor de NGN-nieuwsbrief of lees de eerdere edities.

Heeft u zelf een nieuwtje dat ook voor anderen interessant is? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar ngn@vilans.nl.

Agenda

Kom naar het jaarcongres van het Nederlands Geheugenpoli Netwerk op 13 november 2018 of één van de andere congressen en symposia op het gebied van geheugenproblematiek.

Gaat u naar een congres of symposium dat ook voor anderen interessant is en staat deze niet in onze agenda? Stuur een e-mail naar ngn@vilans.nl.

Kennis delen

Mensen met geheugenproblemen zo goed mogelijk ondersteunen en tijdig de juiste diagnose stellen, vraagt om de juiste kennis. Soms moet die kennis ontwikkeld worden, maar vaak ook gaat het om het ontsluiten, delen en verankeren van bestaande kennis. Want waarom zou elke zorginstelling steeds opnieuw het wiel uitvinden? Deel daarom uw kennis op deze plek

Richtlijnen en protocollen

Meer richtlijnen en protocollen

Onderwijs

Het basisprincipe van continu verbeteren is (van elkaar) leren. Scholingsmateriaal, zoals e-learnings, instructievideo’s en webinars kunt u op de pagina met onderwijsmateriaal met elkaar delen. Daarnaast vindt u hier ook de nascholingsagenda’s.

Onderzoek en innovatie

Wetenschappelijk onderzoek en innovatie zijn belangrijke pijlers voor de kwaliteit van zorg - en daarmee het welzijn van de patiënt. Ze bieden antwoord op actuele vragen en helpen toekomstige vragen te signaleren.

Ook praktijkonderzoek is belangrijk bij veranderingen en verbeteringen, zoals op individueel, team-, afdelings- als organisatieniveau. Het geeft inzicht én brengt een beweging op gang.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...