Toon zoekbalkToon menu

Lokaal samenwerken

Leernetwerk Lokaal Samenwerken

Ontmoeten, leren en doorontwikkelen

Het Leernetwerk Lokaal Samenwerken (voorheen Leergemeenschap Lokaal Samenwerken)  staat in het teken van ontmoeten, leren, uitwisselen en doorontwikkelen. De vragen van de deelnemers staan daarbij centraal. Met behulp van interactieve werkvormen tijdens de bijeenkomsten zoeken de deelnemers, samen met experts, naar oplossingen voor de vragen waar zij in de praktijk tegenaan lopen.

Lokaal samenwerken

Bij deze leergemeenschap worden ervaringen en resultaten gedeeld over projecten en instrumenten op het gebied van lokaal samenwerken.

Agenda

Hou de agenda van BeterOud in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten van het Leernetwerk Lokaal Samenwerken.

Op 10 mei en 27 november waren de laatste bijeenkomsten van de leergemeenschap Lokaal Samenwerken. Lees hieronder de verslagen van deze bijeenkomsten.

Verslagen leerbijeenkomsten

Tijdens de leerbijeenkomst van 27 november 2017 kwamen twee inspirerende voorbeelden aan bod die samenwerking en actief zijn in eigen buurt stimuleren. Het spel ‘Ken je mij’ helpt vooral om de samenwerking tussen cliënt, beroepskracht en mantelzorger te verbeteren. Het Danspaleis is een mini-evenement dat ouderen en de buurt in beweging krijgt.

Hoe kun je sociaal werk en eerstelijnszorg met elkaar verbinden als het gaat om ouderen? En hoe kijkt een huisarts hier tegen aan? Bezoekers van de Leergemeenschap Lokaal Samenwerken vroegen het op 27 november 2017 aan Johan Winter, huisarts in Stadskanaal en betrokken bij het programma SamenOud.

In de leergemeenschap Lokaal samenwerken op 10 mei 2017 was samenwerken met eerstelijnszorg één van de thema’s waar de ruim 50 deelnemers met elkaar over spraken. Lector Lineke Verkooijen gaf een inleiding over de samenwerking tussen gezondheidszorg en sociaal werk. Zij pleit ervoor dat het klantperspectief werkelijk leidend is in zorg en ondersteuning. Dat betekent dat professionals goed moeten luisteren naar cliënten. Ze constateerde ook dat 'er nog veel te doen' is op dit thema. In de aansluitende rondetafelgesprekken gaven deelnemers elkaar tips over samenwerken met eerstelijnszorg en samenwerken rond zorgmijders.

Meer lezen

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]