Bijeenkomsten Leergemeenschap Innovatie in dagbesteding

De dagbesteding is volop in beweging. Er zijn verschillende trends, zoals de ontwikkeling van een integraal aanbod voor verschillende doelgroepen. Belangrijke vragen hierbij zijn: is bijvoorbeeld een combinatie van dagbesteding voor ouderen en voor verslaafden mogelijk en wenselijk? Of hoe kun je voor zowel mantelzorgers als ouderen in dagbesteding een vorm vinden? In de nieuwe BeterOud-leergemeenschap 'Innovatie in dagbesteding' gaan we met deze vragen aan de slag!

De bijeenkomsten van 2017 van deze leergemeenschap hebben inmiddels plaatsgevonden. Houd de agenda en nieuwsbrief in de gaten voor de nieuwe data in 2018.

Naast bovengenoemde trends is ook de invloed van ouderen zelf op de inrichting en organisatie van dagbesteding in ontwikkeling. In hoeverre kunnen burgers dagbesteding zelf organiseren? En wanneer is de hulp van beroepskrachten nodig? Over deze – en meer! – vragen organiseerden we twee bijeenkomsten (12 oktober en 21 november 2017). De bijeenkomsten vormden een afwisseling van een voordracht, inspirerende voorbeelden en het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk. Lees hieronder een terugblik.

Praktische informatie

  • Voor wie: alle professionals die in hun werk in aanraking komen met ouderen en dagbesteding.
  • Waar: Mammoni, Mariaplaats 14 in Utrecht.
  • Kosten: aan deelname aan de leergemeenschap zijn geen kosten verbonden.
  • Aanmelden: meld je aan door een e-mail te sturen naar E.Even@movisie.nl.

In deze leergemeenschap werken samen: Movisie, KBO-PCOB, LKCA, Sociaal Werk Nederland en Vilans.

Meer weten over de leergemeenschap? Stuur dan een mail naar Esther Schrijver (E.Schrijver@movisie.nl) of Ton van Elst (T.vanElst@movisie.nl).

Terugblik bijeenkomst 21 november

Op 21 november was de tweede leergemeenschap Innovatie in dagbesteding. Hier stonden vooral inspirerende voorbeelden voor mensen met dementie centraal. Ronald van de Vliet vertelde over de aanpak van zijn zorgboerderij Op Aarde. Medewerkers en vrijwilligers van de Zonnehof uit Tilburg presenteerden twee eigen ontwikkelde oplossingen. Een spel en een activiteitenkalender.

Terugblik bijeenkomst 12 oktober

Op donderdag 12 oktober was de eerste bijeenkomst van de leergemeenschap Innovatie in Dagbesteding. Zo’n 60 deelnemers gingen met elkaar in gesprek. Anita Schimmel van de King Arthur Groep hield een presentatie over hun aanpak. Miranda Wesselink vertelde over haar ervaringen met de beeldvorming rondom dagbesteding. In de inspiratiecarrousel maakten deelnemers kennis met vier vernieuwende vormen van dagbesteding.
Lees ook: van rockband tot verhalenoogst: 4 inspirerende voorbeelden van innovatieve dagbesteding

beter-oud-leergemeenschap-innovatie-dagbesteding-florence

Presentaties

Hieronder staan alle presentaties voor je op een rij:

miranda-beter-oud-leergemeenschap-innovatie-dagbesteding  beter-oud-leergemeenschap-innovatie-dagbesteding

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...