Infographic: Hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?

15 mei 2017

Aanpassingen en hulpmiddelen kunnen een huis veiliger maken voor ouderen. Zo kunnen ouderen langer thuis wonen. Onderstaande infographic toont je per kamer in huis tips en hulpmiddelen die kunnen helpen.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Infographic: hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?
Infographic 'Hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?'.
Bron.

Hulpmiddelen

Naast de hulpmiddelen en aanpassingen in de infographic zijn er nog veel meer hulpmiddelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Kijk op www.hulpmiddelenwijzer.nl voor onafhankelijke informatie die je helpen een bewuste keuze te maken.

Over de infographic

De infographic werd gemaakt door Jochen Bilderbeek en is vertaald uit het Engels (originele bron). Bilderdeek is ergotherapeut en mede-eigenaar van Ergotherapiepraktijk Emergo.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 01-06-2017
  • Ines van Rooijen - secretaris - ZonMw - Den Haag

L.S.

Jullie hebben een heel mooi en helder infographic gemaakt.

Een ding ontbreeekt mijnszinziens namelijk een verwijzing naar valpreventie voor ouderen (advies, beweegtraining, angst voor vallen enz.). Een mooie kans om de toeleiding naar die preventieve inteventies te vergroten.

Met vriendelijke groet,

Ines van Rooijen

  • 31-05-2017
  • Marjolein Kuijt - Fysiotherapeut/valpreventie exper/training en advies - Valpreventie het Gooi - Bussum

Prachtige infografic! En inderdaad met het aantal 65plussers dat blijft stijgen en langer thuis zal (moeten) blijven wonen, is een veilig huis belangrijk. In de strijd om het aantal valincidenten tegen te gaan ( 45% van de valincidenten vindt plaats in de woning) is het slechts een van de vele risicofactoren. Wil je het valrisico daadwerkelijk verlagen dan zullen alle risicofactoren in kaart gebracht moeten worden. Valpreventie is alleen werkzaam en bewezen effectief bij een multifactoriele en dus multidisciplinaire aanpak!! Kijk eens op mijn (tijdelijke) site http://www.vphg.nl of op [www. veiligheid.nl]. Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek wat de mogelijkheden zijn om om valpreventief aan het werk te gaan.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...