Leergemeenschap Transmurale Zorg

De leergemeenschap Transmurale Zorg richt zich op het verspreiden van de voornaamste kenmerken van een goede overgang van ziekenhuis naar thuis. De Transmurale Zorgbrug, die al op meerdere plekken in het land is geïmplementeerd en effectief is gebleken, is de drager van deze leergemeenschappen.

  • In 2017 organiseerden we drie bijeenkomsten van de leergemeenschap. Lees de terugblik van de bijeenkomst van 7 december.

Bijeenkomsten

In de bijeenkomsten van de leergemeenschap worden teams uit diverse regio’s in het land uitgenodigd om met elkaar stappen te zetten in de implementatie van deze interventie. Experts en ervaringsdeskundigen ondersteunen hen daarbij. Word lid van de LinkedIngroep en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Bekijk de video op YouTube (externe link).


Wat vinden deelnemers aan de leergemeenschap van Transmurale Zorg?

Voor wie?

Iedereen die in zijn of haar regio de Transmurale Zorgbrug wil implementeren is welkom. Om ook echt aan de slag te kunnen, is het van belang om met een team te komen. Teams kunnen bestaan uit medewerkers van het ziekenhuis en de thuiszorg, transferverpleegkundigen, huisartsen. De samenstelling van zo’n team verschilt per regio. Meld je aan via onderstaande contactpersoon.

Activiteiten

In groepsverband wordt actief gewerkt aan het opzetten, implementeren en borgen van de Transmurale Zorgbrug. De leergemeenschap functioneert daarbij als netwerk en platform voor onderlinge kennisuitwisseling waarin de ontmoeting met elkaar en experts wordt gefaciliteerd.

Deelnemers ondersteunen elkaar en fungeren als vraagbaak en inspiratiebron. Tevens wordt door de inventarisatie van knelpunten ingespeeld op de behoefte van deelnemers door werkplaatsen of expertbijeenkomsten te organiseren.

Verslagen bijeenkomsten

Er zijn al 8 landelijke uitwisselingsbijeenkomsten georganiseerd: op 14 september 2017, 9 maart 2017, 5 december 2016, 3 oktober 2016, 9 november 2015, 8 juni 2015, 2 februari 2015 en 15 september 2014. In april 2015 is een werkplaats gestart over de scholing van de wijkverpleegkundige die betrokken is bij de Transmurale Zorgbrug en op 31 maart 2015 bespraken de regio’s die al heel ver zijn met de implementatie van de Transmurale Zorgbrug hun ervaringen in een expertbijeenkomst met elkaar.

Beeldverslag Leergemeenschap Transmurale Zorg 14 maart
Beeldverslag van de bijeenkomst van 14 maart. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Verder lezen

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...