HvA benoemt lector Transmurale ouderenzorg

22 juni 2015

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft Bianca Buurman benoemd tot lector Transmurale ouderenzorg. Zij is werkzaam als onderzoeker bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) en gaat de functie van lector vervullen naast deze aanstelling. Als lector gaat zij nauw samenwerken met studenten, docenten en onderzoekers van de HvA, en zo het praktijkgericht onderzoek verder uitbouwen.

Onderzoek Transmurale ouderenzorg

Ouderen denken vaak beter het ziekenhuis uit te komen, maar in feite verslechtert hun situatie meestal juist. Ze hebben daarna extra zorg nodig, kunnen niet meer zelfstandig wonen, of hebben te maken met cognitieve problemen. Buurman onderzoekt hoe ziekenhuis, thuiszorg en verpleeghuis optimaal kunnen samenwerken met de oudere en zijn mantelzorger, om zo de terugkeer en overdracht van oudere patiënten optimaal te organiseren. Doel van dit onderzoek is om functieverlies, heropnames en sterfte tegen te gaan.

Bianca Buurman: lector Transmurale OuderenzorgBianca Buurman

Bianca Buurman studeerde Verpleegkunde aan de HvA, en rondde de master Verplegingswetenschap af. In 2011 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Screening, geriatric assessment and intervention strategies to prevent functional decline’. Hierna werkte zij een jaar aan Yale University in de VS via een beurs van de NWO. Buurman is senior onderzoeker op de afdeling Ouderengeneeskunde van het AMC en leidt daar een onderzoeksgroep van 10 promovendi rondom transmurale ouderenzorg.

Meer weten

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...