Meld je nu aan! Leerbijeenkomst Transmurale zorg 13 september 2018

Ben je betrokken bij- of werkzaam in de Transmurale Zorg? Wil je meer weten over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied? Kom je graag in contact met anderen die de Transmurale Zorg willen verbeteren? Wil je hierover kennis en ervaringen uitwisselen? (Nu óók via LinkedIn) En wil je geïnspireerd worden aan de hand van een aantal interessante verbeterprojecten in de Transmurale Zorg? Kom naar de bijeenkomst van de Leergemeenschap Transmurale Zorg op 13 september.

Meld je aan

Praktische informatie

  • Wanneer: 13 september 2018 van 13.00 uur tot 17.30 uur
  • Waar: Bartholomeus Gasthuis in Utrecht
  • Kosten: gratis (let op: aantal plaatsen zijn beperkt)
  • Aanmelden: meld je aan (vóór 5 september) via dit formulier

Programma

13:00 Ontvangst met koffie en thee

13:30  Opening en welkom
Door Annemarie Koopman, projectleider Themateam Transmurale Zorg, Beter Oud

Interactieve workshop 1: Toetsingskader Ouderen: de weg naar vraaggerichte verbetering van transmurale zorg
Door: Marjan Hurkmans (BeterOud/Vilans), Linda Hartel (AMC) en Gonny de Vries (lid van ouderenplatform)

Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Er is niemand die deze vragen beter kan beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelde het ouderenplatform van BeterOud aandachtspunten op en toetsten zij verbeterprojecten. Lid van ouderenplatform Gonny de Vries Marjan Hurkmans, voorzitter van het consortium BeterOud, zullen spreken over dit unieke toetsingskader, dat zorgverleners en beleidsmakers kan helpen bij vraaggerichte zorgverbetering.

En hoe pas je het toetsingskader toe in de transmurale zorg van je eigen organisatie? Linda Hartel (projectleider Transmurale Zorgbrug AMC) vertelt hoe zij binnen het AMC werken met het toetsingskader. Op welke punten heeft het patiënten perspectief hen verrast en hebben zij veranderingen doorgevoerd die beter aansluiten bij het patiënten perspectief? Met een voorbeeld geeft zij concrete handvatten voor iedereen die binnen en in de samenwerking tussen zorgorganisaties meer wil afstemmen op de behoeften van ouderen.

Pauze

Interactieve workshop 2: Samen Beter Thuis
Door: Marian Fonville, Samen Beter Thuis

Als jouw cliënt vanuit de zorg weer naar huis gaat heeft hij vaak thuis nog zorg nodig. De mantelzorger speelt hierin een grote rol. Maar wat als de mantelzorger zich nog niet voldoende competent voelt om deze zorg te leveren? Het project www.samenbeterthuis.nl ondersteunt mantelzorgers in het herwinnen of behouden van hun mobiliteit en zelfstandigheid. Op de website staan instructievideo’s die mensen kunnen helpen langer thuis te kunnen wonen. Initiatiefneemster Marian Fonville vertelt meer over dit initiatief.
 

Interactieve workshop 3: de rol van vrijwilligers in de Transmurale Zorg
Door: Wouter Bijlsma (Rode Kruis), Marjolein Zilverentant (VenVN) en Tanja Schaftenaar, (thuiszorgorganisatie Laurens in Rotterdam)

Het komt steeds vaker voor dat (kwetsbare) ouderen langer dan nodig in het ziekenhuis blijven omdat ze niet zelfstandig naar huis kunnen. Er is geen eigen netwerk dat deze zorg op zich kan nemen. Het Rode Kruis helpt ouderen in Rotterdam van de Spoedeisende Hulp naar huis. Ook kunnen zij lichte zorgtaken verrichten. Hoe is dit initiatief gestart? Wat betekent dit voor de wijkverpleegkundige? Wat zijn tips voor andere regio’s? Marjolein, Wouter en Tanja vertellen hun ervaringen.

17:00  Afsluiting en Borrel met kleine hapjes

Meld je aan

Transmurale zorgcollega's

Ben je op zoek naar een digitale plek waar je in contact kunt komen met transmurale zorgcollega’s? Meld je aan voor de nieuwe LinkedIngroep ‘Transmurale Zorg’. Hier vind je ook informatie over de bijeenkomsten van de Leergemeenschap en nieuwsberichten over het thema.

Wat is de leergemeenschap Transmurale Zorg?

De leergemeenschap Transmurale Zorg in een initiatief van het Themateam Transmurale Zorg van BeterOud. Overal in Nederland zijn mensen bezig om de Transmurale Zorg te verbeteren, maar het ontsluiten van de opgedane kennis en ervaringen gebeurt slechts mondjesmaat. De Leergemeenschap Transmurale Zorg vormt een plek waar betrokkenen elkaar op een laagdrempelige en inspirerende manier kunnen ontmoeten om deze kennis en ervaringen uit de wisselen, zodat verbeteringen in de Transmurale Zorg breder worden verspreid. We gaan in gesprek met deelnemers van de leergemeenschap om kennis en ervaringen op te halen, maar ook om zicht te krijgen op knelpunten en wat we nog niet w eten om eventueel breder op te pakken.

Lees meer over de leergemeenschap Transmurale Zorg

Meer informatie over de Leergemeenschap Transmurale Zorg

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...