Wat betekent beter oud worden voor jou?

BeterOud zet zijn tanden in verbetering van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Ons doel is ambitieus: in 2025 geeft 90 procent van de ouderen in een kwetsbare positie in Nederland de ervaren kwaliteit van leven een ruime voldoende. We daagden ouderen en professionals uit om uit te spreken wat beter oud worden voor hen betekent. De uitspraken hebben we op deze pagina verzameld.

Wij vroegen je de volgende zin af te maken: #BeterOud worden is voor mij… en deze zin, eventueel met foto aan ons te mailen en/of te delen via Twitter, Facebook of Instagram.

Aan deze oproep hebben ruim 150 mensen gehoor gegeven. Via Twitter, Facebook, beteroud.nl en tijdens congressen en bijeenkomsten lieten inzenders weten wat ‘beter oud worden’ voor hen betekent. Alle inzendingen staan op deze pagina.

Er zijn 5 winnaars gekozen:

Bert Prinsen
BeterOud worden is voor mij:
Zelf doen wat ik kan.
Toevertrouwen aan anderen wat ik niet kan.
Blijven bouwen aan een klein netwerk van naasten.

Franka Bakker
BeterOud worden is voor mij gewoon doen.

José van den Bogaard
Sterven mogen op het moment dat ik daarvoor kies.

Arend Jan Zwolle
BeterOud worden is voor mij de rust nemen om te leven.

Fuusje de Graaff
Beteroud worden is voor mij elke dag het leven vieren, genieten van alles om me heen en als ik dat niet meer kan zien, voelen of horen kan, genieten van herinneringen en fantasie.

Beter oud worden is voor veel mensen: ‘dingen blijven doen die ik wil’. Maar ook andere, verassende uitspraken. Ze staan nog steeds onderaan deze pagina.

Wij feliciteren de 5 winnaars, zij hebben een kist met heerlijke appels gewonnen. Wij willen iedereen hartelijk danken voor hun mooie inzendingen.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...