Werkconferentie Welzijn op Recept

Welzijn op Recept raakt steeds meer ingeburgerd onder huisartsen. Dat is ook goed nieuws voor ouderen, want ook zij zijn vaak meer gebaat bij contact en activiteiten dan bij pillen en poeders. Daarom is de werkconferentie van Welzijn op Recept ook interessant voor bijvoorbeeld mensen die werkzaam zijn in de ouderenzorg.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomsten in onze agenda.

MOvactor organiseert op 16 februari de werkconferentie Kennisnetwerk Welzijn op Recept. Jan Walburg (hoogleraar positieve psychologie Universiteit Twente) staat in zijn inleiding onder andere stil bij de criteria voor een Welzijn-op-Recept-interventie. Judith Wolf (hoogleraar Maatschappelijke Zorg Radboud Universiteit) gaat in op de werkwijze en het vakmanschap van de welzijnscoach.

Praktische informatie

  • Voor wie: projectleiders, coördinatoren en managers van een Welzijn op Recept project en medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en kennisinstituten.
  • Wanneer: 16 februari 2017 van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Waar: Buurtplein Zuid, Ratelaar 37 Nieuwegein.

Chique gekleed

Onlangs nog deed huisarts Jos Mulders uit Hillegom een oproep aan zijn collega-huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners om zich te verdiepen in het sociaal domein in hun gemeente. Dat vergroot hun verwijsmogelijkheden. Een voorbeeld? ‘Op mijn spreekuur kwam laatst een oudere dame. Op het eerste gezicht zou je niet denken dat zij leeft van een minimaal inkomen. Ze was chique gekleed en praatte er niet uit zichzelf over. Door meer vragen te stellen, bleek wat er aan de hand was. Het is fijn dat ik iemand zo nodig kan verwijzen naar de Voedselbank, het Wmo-loket of een welzijnscoach van Welzijn op Recept die mensen met psychosociale klachten verder helpt.’

Aanpak verankeren

De werkconferentie van MOvactor is onder andere bedoeld om de succesvolle aanpak van Welzijn op Recept nog beter te verankeren in het sociale domein. Medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en kennisinstituten zijn van harte welkom. Meer weten? Zie de uitnodiging (pdf).

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...