TOPICS symposium - Less is more: Improving care for older persons

Het huidige medische klimaat vraagt om meer data, meer medicijnen en meer interventies. Maar leidt dit echt tot een beter gezondheid en welzijn? Kom op 31 mei naar het TOPICS symposium Less is more: Improving care for older persons.

Dit symposium heeft al plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden.

Algemene informatie over het TOPICS symposium

  • Wanneer: dinsdag 31 mei 2016, van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Waar: Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 4 Nijmegen.
  • Kosten: deelname is gratis.
  • Let op: de voertaal van het symposium is Engels.

Sprekers

Om dit te verkennen, zullen pre-promovendi Jennifer Lutomski (Radboud Universiteit Nijmegen) en Cynthia Hofman (Vilans) laten zien hoe TOPICS-MDS, een korte vragenlijst van gestandaardiseerde kern uitkomsten, valide inzichten geeft in de gezondheid en welzijn van ouderen en hun verzorgers.

Prof. Lisa Schwartz en prof. Steve Woloshin (Dartmouth University, VS), algemene internisten en de auteurs van het boek Overdiagnosed: Making People Sick in the Pursuit of Health zullen de gevaren van overdiagnose in de moderne geneeskunde bespreken.

Dr. Jeanet Blom (LUMC) is huisarts en epidemioloog. Zij ziet veel voordelen van het gebruik van secundaire gegevens voor meta-analyse, vooral om de resultaten te  een breder kader te verkennen.

Prof. Mirella Minkman is hoogleraar Innovatie van Organisatie en Bestuur van Langdurende Integrale Zorg aan de Universiteit van Tilburg / TIAS. Daarnaast is zij hoofd van Innovatie en Onderzoek bij Vilans. Zij bespreekt hoe innovatieve methoden onderzoeksverspilling kan tegengaan en zorgen voor beter onderzoek.

Lees het volledige programma (pdf)

TOPICS-MDS

TOPICS-MDS is binnen het NPO-programma ontwikkeld en brengt het effect van de NPO-initiatieven in kaart. Dit meetinstrument, de Minimale Data Set (MDS), bestaat uit gevalideerde onderzoeksvragen, voor de zorgvrager en mantelzorgers. Het bevat gegevens van meer dan 38.000 ouderen en meer dan 4.000 mantelzorgers. Meer over TOPICS-MDS.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...