Minisymposium: op weg naar betere zorg voor personen met dementie en hun mantelzorgers

Janet MacNeil deed onderzoek naar casemanagement bij dementie. Op 11 september 2015 promoveerde ze op dit onderwerp. Zie ook het nieuwsbericht Minder zorgbehoefte bij dementerenden door casemanager. Aansluitend was er een afsluitend minisymposium in het hoofdgebouw van het VUmc in Amsterdam. Janet MacNeil en andere onderzoekers vertelden over dementie, casemanagement en cognitieve achteruitgang.

Het symposium vond plaats ter afsluiting van het COMPAS project. In dit project werd onderzoek gedaan naar casemanagement bij dementie. Voorafgaand aan het symposium vond de promotie plaats van COMPAS onderzoeker Janet MacNeil, in de Oude Lutherse Kerk, Singel 411, Amsterdam. Tijd: 11.00 uur.

Wanneer: vrijdag 11 september 2015, 15.30 - 17.00
Waar: De Waver, hoofdgebouw VUmc, ZH -1C 118.17 Boelelaan 118
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname
Aanmelden: meld je aan door een e-mail te sturen naar a.vandriel@vumc.nl, o.v.v. minisymposium.

Programma

  • 15.00 uur: inloop
  • 15.30 uur: welkom en introductie - Hein van Hout
  • 15.40 uur: Wat zijn de effecten en kosten van 2 organisatievormen van casemanagement dementie (geïntegreerd of netwerk) en van zorg zonder casemanagement? - Janet MacNeil, psycholoog sectie Geriatrie AMC.
  • 16.00 uur: Bevorderende en belemmerende factoren bij implementatie van twee casemanagementmodellen - Hein van Hout, psycholoog & gezondheidswetenschapper, Huisarts- en Ouderengeneeskunde VUmc.
  • 16.15 uur: Het verbeteren van de detectie en zorg in de huisartspraktijk voor personen met cognitieve achteruitgang - Pim van den Dungen, Huisarts- en Ouderengeneeskunde VUmc.
  • 16.30 uur: Gebruiksvriendelijkheid en effecten van de DementieWijzer: een interactieve website voor zorg en welzijnsdiensten bij dementie - Franka Meiland, psycholoog & Senior onderzoeker, Huisarts- en Ouderengeneeskunde VUmc.
  • 16.45 uur: vragen en discussie.

Bekijk het volledige programma (pdf)

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...