Be Connected: Startconferentie Ben Sajet Centrum

Op vrijdag 22 april vond in de Hermitage in Amsterdam de startconferentie van het Ben Sajet Centrum plaats. Tijdens deze startconferentie delen onderzoekers, zorgprofessionals en opleiders hun meest vernieuwende inzichten. Deze uitwisseling vormt een enorme stimulans tot verbetering van de zorg voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met chronische psychiatrische problematiek.

Deze conferentie heeft al plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden.

Algemene informatie

 • Voor wie: zorgprofessionals werkzaam in de zorg voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen met chronische psychiatrische problemantiek.
 • Wanneer: 22 april 2016, 09:00 - 17:30.
 • Waar: Hermitage, Amstel 51, Amsterdam.
 • Kosten: gratis voor genodigden.

Programma

 • Prof. dr. Kim Putters (SCP) opent het congres met een uitdagende key note: 'Maatschappelijke ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan zorgpraktijk, onderzoek en opleidingen'.
 • Prof. dr. Guy Widdershoven (VUMC) houdt een pleidooi voor sociale veerkracht van ouderen en laat zien wat wij hoe wij dat kunnen stimuleren.
 • Prof. dr. Anne-Mei Thé (UvA) laat zien hoe een heel andere benadering van dementie de zorg ingrijpend kan en moet veranderen.
 • Willen wij de mantra van participatie en integratie van mensen met een beperking waar maken zijn principiële keuzes nodig: investeren in het sociaal kapitaal van mensen met een beperking. Die keuzes en de consequenties hiervan staan centraal in de beschouwing door prof. dr. Carlo Schuengel (VU).
 • Prof. dr. Wilma Scholten op Reimer (UvA / AMC) pleit voor een heel nieuwe benadering van kwetsbaarheid als verbinding tussen cure en care. Dat de zorg het niet alleen kan is het vertrekpunt van prof. dr. Monique Kremer in een warm pleidooi voor een zorgvriendelijke stad.
 • Met 'Be Connected' markeren wij ook de start van het Ben Sajet Centrum. Geen nieuw onderzoeksinstituut, maar een plaats waar zorgpraktijk, onderzoek en beroepsopleidingen elkaar ontmoeten om zo een impuls te geven aan vernieuwing van de langdurige zorg. Eelco Damen zal de ambitie van het Ben Sajet Centrum voor het voetlicht brengen, burgemeester Eberhard van der Laan zal het officiële startsein geven.
 • De startconferentie wordt op een bijzondere manier afgesloten. Prof. dr. Pauline Meurs, voorzitter van de Raad van de Volksgezondheid en Samenleving, legt de bouwstenen voor een investeringsagenda om mensen in staat te stellen om langer, prettig en verantwoord thuis te wonen. Dit dwingt tot inhoudelijke, maar misschien ook wel maatschappelijke keuzes.

Download het volledige programma van de conferentie met tijden en toelichting. De onderwerpen van de workshops die op deze dag gegeven worden, vind je hier.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...