Wat vindt u als oudere belangrijk tijdens een gesprek met de huisarts?

Haalt u altijd alles uit uw gesprek met de huisarts? Veel ouderen vinden het nog best lastig om tijdens het korte bezoek bij de huisarts hun verhaal goed te vertellen, alle vragen te stellen en, als dat mogelijk is, te kiezen uit verschillende behandelingen.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. Je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomsten in onze agenda.

De Universiteit Utrecht ontwikkelt daarom samen met kenniscentrum Vilans en DialogueTrainer een interactieve computertraining waarmee ouderen het gesprek met de huisarts kunnen oefenen. Dit wordt ook wel een serious game genoemd, een computerspel met een lerend effect. De onderzoekers zijn op zoek naar ouderen die het leuk vinden om hierbij te helpen.

Senioren in gesprek met huisarts

Op donderdag 12 april organiseert Vilans van 15.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst met ouderen en huisartsen, waarin de onderzoekers een voorbeeld van dit spel laten zien, maar ook met u in gesprek gaan om te vragen hoe u het gesprek bij de huisarts voert, en wat u daarbij prettig of juist moeilijk vindt.

Wilt u meedoen aan de bijeenkomst op 12 april? Dan kunt u zich aanmelden bij Ruth Pel: r.pel@vilans.nl. Uw reiskosten worden vergoed en elke deelnemer ontvangt een cadeaubon van 20 euro.

Praktische informatie

  • Voor wie: ouderen.
  • Wanneer: donderdag 12 april van 15.00 tot 17.00 uur.
  • Waar: Vilans, Catharijnesingel 47 Utrecht.
  • Kosten: gratis. U ontvangt als deelnemer reiskostenvergoeding en een cadeaubon van 20 euro.
  • Aanmelden: stuur een e-mail naar Ruth Pel van Vilans: r.pel@vilans.nl.

 

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...