Seminar Ouderen en langer zelfstandig wonen

De Nederlandse Vereniging voor Demografie organiseert 3 seminars met als thema ouderen. Het onderwerp van het eerste seminar is het langer zelfstandig wonen van ouderen.

Dit seminar heeft al plaatsgevonden. Je kunt je niet meer aanmelden.

Algemene informatie

  • Voor wie: bestuurders en medewerkers van universiteiten, kennisinstituten, planbureaus, onderzoek- en adviesbureaus, gemeenten, rijksoverheid, zorgorganisaties, woningcorporaties, bedrijfsleven en belangenorganisaties.
  • Wanneer: woensdag 26 oktober 2016.
  • Waar: Centraal Bureau voor de Statistiek, Henri Faasdreef 312, Den Haag.
  • Kosten: het seminar is gratis toegankelijk.
  • Aanmelden: Om je aan te melden voor het seminar kun je mailen naar Jeannette van der Aar: aar@nidi.nl. Vermeld hierbij je naam, functie, organisatie en sector waarin je werkzaam bent. Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 21 oktober 2016.

Nederland is aan het vergrijzen. Mede om de toenemende zorgkosten het hoofd te bieden zet het beleid in op extramuralisering en het scheiden van wonen en zorg. Daarnaast geven senioren zelf aan dat zij graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

In de toekomst zullen meer ouderen dus langer zelfstandig blijven wonen. In hoeverre zijn deze ontwikkelingen wenselijk en mogelijk? Is de samenleving al voorbereid op ouderen met een hulpbehoefte die thuis wonen? Zijn we in staat om op een goede, verantwoorde wijze het oudere deel van onze bevolking zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen? Welke rol spelen woningmarkt, de (thuis)zorgmarkt en de consumentenmarkt? En wat gebeurt er al in de praktijk?
 
Tijdens het seminar krijg je een zo goed mogelijk beeld van de huidige status rondom het langer zelfstandig wonen van ouderen op basis van kennis, visie en praktijkvoorbeelden.
 
Meer informatie over de inhoud en het volledige programma (pdf).

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...