Middagsymposium Zingeving in zorg en welzijn: ook dat nog?!

Het middagsymposium 'Zingeving in zorg en welzijn: ook dat nog?!' werd georganiseerd ter gelegenheid van het verschijnen van de mobiele website ‘Omgaan met levensvragen van ouderen’ en het boek ‘Zingeving in zorg en welzijn’. Deze bieden werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk handvatten voor het omgaan met zingevingsvragen van cliënten en patiënten.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle actuele bijeenkomsten in onze agenda.

Praktische informatie

  • Voor wie: werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk en hun opleiders (MBO/HBO).
  • Wanneer: donderdag 13 april van 13:00 - 17:00 uur.
  • Waar: Hogeschool Viaa, Zwolle. Routebeschrijving en parkeren.
  • Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. 
  • Aanmelden: meld je aan via het aanmeldformulier.

Programma

Sprekers zijn: Rinske Boomstra, dagvoorzitter (Vilans), Carlo Leget (Universiteit voor Humanistiek) over het diamantmodel als leidraad bij het herkennen van zingevingsvragen in de praktijk. Petra van Leeuwen (Movisie) over aandacht voor zingeving in proces van zorg- en hulpverlening. René van Leeuwen (lectoraat Zorg en zingeving) over het ontwikkelen van bekwaamheid in het omgaan met zingevingsvragen.

Er zijn praktische workshops over onder andere zingevende gespreksvoering met cliënten (door Marjoleine Vosselman), het werken met de mobiele website ‘Omgaan met levensvragen in de ouderenzorg’ (door Foekje Pol), zingeving bij specifieke doelgroepen (leefstijlproblematiek, kinderen en in de GGZ), de aandachtsvelder ‘zingeving’ en aandacht voor zingeving in het onderwijs van zorg- en hulpverleners.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...