Maatschappelijk Cafe 'Langer vitaal'

Hoe preventie kan bijdragen aan het nieuwe ouder worden

Op maandag 30 november organiseedren Alles is gezondheid... en Schuttelaar & Partners een Maatschappelijk Café met als thema 'Langer Vitaal'. Tijdens dit Maatschappelijk Café gingen vertegenwoordigers van bedrijfsleven, wetenschap, lokale en landelijke overheid, spelers in de zorg, ouderenbonden en natuurlijk ook ouderen zelf met elkaar in gesprek.

Om vitaal oud te kunnen worden, is er meer aandacht nodig voor preventie en zelfmanagement. Gezondheid is niet alleen het domein van de dokter, maar vooral ook van de ouder wordende mens zelf.

De vragen die centraal stonden:

  • Hoe kunnen mensen zo lang mogelijk vitaal en zelfredzaam blijven?
  • Welke initiatieven en instrumenten op het terrein van preventie dragen nu echt bij aan een betere kwaliteit van leven?
  • Hoe houden we zo lang mogelijk zelf de regie over ons eigen leven?

Voor wie: ouderen, vertegenwoordigers van bedrijfsleven, wetenschap, lokale en landelijke overheid, spelers in de zorg en ouderenbonden.
Wanneer: maandag 30 november 2015, van 17.00 - 21.00 uur (inclusief diner).
Waar: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.

Programma

Dr. David van Bodegom, verouderingswetenschapper van de Leyden Academy on vitality and ageing en auteur van ‘Oud worden in de praktijk. Laat de omgeving het werk doen’, schetst een lonkend perspectief. Lokale en landelijke organisaties houden pitches met voorbeelden uit de praktijk. Na het netwerkdiner debatteren aanwezigen met elkaar in een Lagerhuisdebat over welke stappen hierin gezet moeten worden, landelijk maar vooral ook lokaal. Hoe maak je gezond leven gemakkelijk?

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...