Symposium Kiezen en verbonden blijven

Goed oud worden, het klinkt zo vanzelfsprekend. Maar is het dat ook? Daarover ging het symposium Kiezen en verbonden blijven op 17 maart.

Krachtgericht werken met ouderen in de wijk

Door veranderingen in regelgeving en beleid moeten ouderen langer zelfstandig wonen in de wijk, ook bij grote kwetsbaarheid. Verzorgingshuizen sluiten en voorzieningen vallen deels weg; daardoor moeten ouderen steeds vaker een beroep doen op de eigen kracht en die van hun netwerk. Is dat haalbaar? Wat zijn de risico’s? En wat betekent dit voor zorg en welzijn in de wijk?

Wanneer: donderdag 17 maart 2016
Waar: Akoesticum, in Ede

Het programma

Het is een interdisciplinair en interactief symposium. Er zijn plenaire sessies en workshops over samenwerken aan goed oud worden in je eigen buurt, dorp of wijk. Je krijgt de nieuwste inzichten en een keur aan werkzame praktijken aangeboden. Luister naar en discussieer met gerenommeerde sprekers. De centrale vraag deze middag is: ‘Hoe kunnen sociale en zorgprofessionals samen met ouderen bijdragen aan goed oud worden in een leeftijdsvriendelijke samenleving?’

Sprekers

Deze sprekers leveren een bijdrage aan het symposium: Christien Begemann, Guus Broos, Marleen Goumans, Wout Huizing, Tinie Kardol, Anja Machielse, Kees Penninx, Margot Scholte, Jan Snijders, Ger Tielen, Thijs Tromp en Yvonne Witter.

Organisatie

Dit symposium organiseert Uitgeverij Coutinho, in samenwerking met de ActivAge Groep, naar aanleiding van het verschijnen van Kiezen en verbonden blijven - Krachtgericht werken met ouderen in de wijk, geschreven onder redactie van veranderkundige en sociaal-gerontoloog Kees Penninx.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...