In voor zorg-eindcongres op 19 april 2017

Opbrengsten uit 7 jaar ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg

In de periode van 2009 tot 2017 heeft het programma In voor zorg! 430 organisaties in de langdurige zorg ondersteund bij het inrichten van werkprocessen in een veranderende omgeving. Na 7 jaar wordt het programma per mei 2017 afgerond. Tijd om nog een laatste keer kennis en ervaringen met elkaar te delen tijdens het eindcongres In voor zorg!.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle actuele bijeenkomsten in onze agenda.

Organisaties in de ouderenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en langdurige geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben een groot verandervermogen laten zien. Organisaties zijn binnen het programma In voor zorg! ondersteund bij het realiseren van meer doelmatige en flexibele organisatiestructuur.

Volle zaal tijdens vorig congres

Belangrijke veranderingen zijn bijvoorbeeld de invoering van zelfsturende teams in bestaande organisaties, zowel intra- als extramuraal, en de introductie van technologie in het zorgproces. Hoe hebben organisaties deze veranderingen aangepakt? En wat zijn de belangrijkste geleerde lessen? Dit en nog veel meer wordt gepresenteerd via vele workshops, een informatiemarkt, dialoogsessies en presentaties met onder andere Staatssecretaris Van Rijn.

Praktische informatie

  • Voor wie: alle betrokkenen bij de organisatie van de langdurige zorg en in het bijzonder (oud) deelnemers van In voor zorg!
  • Wanneer: woensdag 19 april 2017, van 09:00 tot 18:00 uur.
  • Waar: Beatrixtheater Jaarbeurs Utrecht.
  • Aanmelden: meld je aan via het aanmeldformulier.

Programma

Het programma is onder leiding van dagvoorzitter Oscar Kocken, onder andere bekend door zijn werk als presentator, schrijver, dagvoorzitter en columnist.

09.00 uur  Ontvangst en registratie
09.30 uur  Ronde 1: 19 workshops en keynote Henk Nies en Arienne van Staveren over de resultaten van In voor zorg!

Henk Nies, lid Raad van bestuur van Vilans en bijzonder Hoogleraar Organisatie en Beleid van Zorg aan de Vrije Universiteit Amsterdam; en Arienne van Staveren, directeur van het landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) en associate partner van Sioo, delen ervaringen van het programma In voor zorg! en lichten het evaluatieonderzoek toe.
 
10.30 uur  Pauze

11.00 uur  Ronde 2: 19 workshops en Keynote Hans Martin Don en Marcello van den Anker over het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk. Voor wie zijn wij op aarde?

Hans Martin Don, directeur en Marcello van den Anker, beleidsmedewerker en ervaringsdeskundige van het Leger des Heils Limburg-Brabant geven inzicht in de aanpak en visie. In amper twee jaar tijd heeft het Leger des Heils W&G Limburg-Brabant veertig van de 100 langdurig (verslaafde) dak- en thuislozen vanuit een intramurale, beschermde woonvorm begeleid naar een eigen woning. Met lichtere, extramurale vormen van zorg en ondersteuning buiten de muren van de instelling. Het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk.

12.00 uur  Lunch met informatiemarkt

13.00 uur  Plenaire sessie met Staatssecretaris Martin van Rijn

14.00 uur  Ronde 3 dialoogsessies en Keynote Jos de Blok over Ruimte voor professionals 

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg en wijkverpleegkundige van achtergrond, reflecteert op de ontwikkelingen van de laatste jaren. Buurtzorg Nederland ontwikkelde een vernieuwend concept voor zorg thuis. Dankzij de inzet van zelfsturende teams is er een betere aansluiting bij de specifieke wensen en behoeften van de cliënt. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden. Onder andere via In voor zorg! is de werkwijze van Buurtzorg verspreid naar andere organisaties in de langdurige zorg.

15.00 uur  pauze

15.15 uur  Ronde 4 dialoogsessies en Keynote Daan Dohmen met een zorgorganisatie over zijn ervaringen bij de implementatie van technologie.

Dr. ir. Daan Dohmen richtte in 2003 FocusCura op. Als assistent in een verzorgingshuis werd hij geraakt door de afhankelijkheid en eenzaamheid die hij daar zag. Focus Cura introduceerde bij ruim 150 organisaties in binnen- en buitenland innovatieve producten om zorgverlening te vernieuwen en verbeteren. Focus Cura ondersteunt implementatie van de digitale zorgprocessen. Daan Dohmen deelt samen met een zorgorganisatie ervaringen bij de implementatie van technologie.

16.15 uur  Borrel
17.30 uur  Einde

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...