Expertmeeting acceptatie van zorginnovaties door de eindgebruiker

Ondanks dat Nederland vele succesverhalen kent op het gebied van zorginnovatie, lukt het vele kansrijke vernieuwingen niet de weg te vinden naar de 'markt' en de gebruiker. Op donderdag 16 februari organiseerde EMMA een expertmeeting over de acceptatie van zorginnovaties door de eindgebruiker. Een innovatie werkt immers pas echt goed als cliënten en professionals het gebruiken.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomsten in onze agenda.

Praktische informatie

  • Voor wie: iedereen die zich actief bezig houdt met de acceptatie en het gebruik van zorgvernieuwingen door de eindgebruiker: cliënt, mantelzorger en/of professional.
  • Wanneer: donderdag 16 februari 2017, van 14.00 uur tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.45 uur.
  • Waar: Emma, Wijnhaven 88, 2511 GA Den Haag.

Patiënt included

Tijdens de expertmeeting op 16 februari ga je om tafel om antwoord te krijgen op de vraag: wat is er nodig om de acceptatie van zorginnovaties door gebruikers te realiseren of te versnellen? Want hoewel patiënt-included innoveren steeds prominenter op de agenda staat, is er ook daarin nog een lange weg te gaan.

Sebastiaan Peek, senior onderzoeker eHealth & Social Innovation bij Tranzo, Tilburg University, geeft een inleiding over zijn onderzoek naar de duurzame acceptatie van technologische vernieuwingen door thuiswonende ouderen. Hij heeft een model ontwikkeld met factoren die hierop van invloed zijn. Een mooi vertrekpunt om de discussie met elkaar aan te gaan.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...