Expeditie Begonia, congres over woonvariaties

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert voor de 3e keer Expeditie Begonia: het landelijke congres over innovatieve woonvormen. Dit keer over de grenzen van het langer thuis wonen, de (on)mogelijkheden van zelfstandig wonen, van de onderlinge zorg en van het samenwerken.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomsten in onze agenda.

In een afwisselend programma maak je kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Met voorbeelden van projecten die de meest kwetsbare burgers en hun omgeving ondersteunen bij het zelfstandig wonen.

Praktische informatie

  • Voor wie: bestuurders, managers en projectleiders van woningcorporaties en zorgorganisaties, gemeenten, welzijnsorganisaties, patiënten- en consumentenorganisaties, vrijwilligersorganisaties, actieve burgers, makelaars, ondernemers, banken en fondsen.
  • Wanneer: woensdag 11 oktober 2017, van 09.30 tot 16.15 uur.
  • Waar: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort. Routebeschrijving.

Programma

Er zijn lezingen van:

  • Professor Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de universiteit voor Humanistiek Utrecht over het belang van sociale netwerken bij het zelfstandig wonen van kwetsbare burgers
  • Professor Masi Mohammadi, aan de faculteit Bouwkunde TU/Eindhoven, leerstoel Smart Architectural Technologies en lector Architecture in Health aan de HAN over empathische woonomgevingen, en over de rol van technologie.
  • Floris Alkemade, Rijksbouwmeester over de uitkomsten van de ontwerpprijsvraag WHOCARES.

Bekijk het overzicht van de middagsessies.
Download de congresflyer

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...