Grootste EuRobotics Week evenement in Amsterdam: Robots at your Service

Nieuwsgierig naar trends van nieuwe technologieën, kansen en mogelijkheden van robots? European Robotics Week (ERW) 2016 stelt je voor aan inspirerende doeners en visionairs. Laat je meenemen in hun denkbeelden voor de toekomst.

Dit evenement heeft al plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomsten in onze agenda.

European Robotics Week 2016

Algemene informatie

Voor wie: senioren, hun (klein)kinderen, mantelzorgers, professionals, beleidsmakers, financiers.
Wanneer: vrijdag 18 - dinsdag 22 november in Amsterdam.
Waar: Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, Amsterdam.

Programma Robots at your Service

ERW 2016 vindt in 32 steden in Europa tegelijkertijd plaats, met als hoofdlocatie Amsterdam. Een greep uit het programma:

  • Showroom ‘Meet the Robots’ met een aantal social/service robots met Nederlandssprekende begeleiding. Op zaterdag 19 november tussen 10.00 en 15.00 uur en zondag 20 november tussen 14.00 en 17.30 uur

  • Hack for Active & Healthy Ageing. Deze Hackathon is een 48-uurs evenement waarin groepjes jonge mensen met diverse achtergronden (ICT, techniek, user experience, design, zorg, welzijn) robot-applicaties bedenken voor én met senioren en (mantel)zorgverleners.
  • Talkshow en paneldiscussies over belangrijke onderwerpen als ethische aspecten bij het gebruik van robots, Robots & Ouderen (Engelstalig)
  • Workshops Build your first Robot voor kinderen in NEMO

Bekijk het volledige programma op de website Robots at your Service.

Co-creëer de ouderenzorg van de toekomst

De missie van ERW 2016 is om samen robots en bots te ontwikkelen die het onafhankelijk leven van onze ouderen verlengen en verbeteren. Nieuwe ontwikkelingen en servicerobots kunnen ervoor zorgen dat ouderen in de toekomst langer zelfstandig kunnen wonen en verbeteren ouderenzorg vanuit huis.

Naast het betrekken van ouderen bij technologie stimuleert ERW 2016 de deelname van vrouwen in technologie en pleit het voor vernieuwd onderwijs voor kinderen. Door ouderen maar ook jongeren bij de ontwikkeling van robots te betrekken zoeken zij naar oplossingen voor het ‘ontzorgen van de zorg’ én bepalen ze de toekomst van robots. Willen oudere mensen liever door een jong persoon gewassen worden of door robots? Zijn robots in de zorg een gevaar of een uitkomst? Dit soort thema’s staan centraal tijdens ERW 2016.

Robots in de zorg

Amsterdam is tussen 19 tot 22 november hét health-tech centrum van Europa. Met de European Robotics Week (ERW) behoudt Nederland haar voorloperspositie op het gebied van robot-ontwikkeling. ERW staat dit jaar geheel in het teken van kansen en innovaties van robots in de zorg. EuRobotics, initiatiefnemer van ERW, heeft als doel om robotontwikkeling dichter bij het de mens te brengen. Tijdens de zesde editie van ERW creëren 350.000 mensen over heel Europa samen de ouderenzorg van de toekomst.

Verder lezen

• Lees ook Hoe ziet ouderenzorg er in de toekomst uit?
• Bekijk komende evenementen in onze agenda

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...