Conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen(zorg)'

Op het levenspad naar beter oud worden

Op 30 november 2016 vindt de conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen(zorg)' plaats. BeterOud is één van de initiatiefnemers. De plenaire zaal voor het ochtendprogramma is al uitverkocht, je kunt je nog aanmelden voor de livestream en het lunch- en middagprogramma. De conferentie staat in het teken van positieve gezondheid en wat ouderen nog wél kunnen. Verschillende bekende sprekers uit het veld prikkelen en dagen je uit om tot actie over te gaan. Ook vindt op het congres de overdracht plaats van 10 jaar NPO naar BeterOud, onder andere met medewerking van Martin van Rijn en prof. dr. Marcel Olde Rikkert.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk alle bijeenkomst in onze agenda.

Algemene informatie

 • Voor wie:
  • Zorgaanbieders in de ouderenzorg: bestuur, management, hoofden en teamleiders, specialisten ouderengeneeskunde en ervaren zorgprofessionals
  • Zorgkantoren en zorgverzekeraars
  • Onderzoekers van universiteiten, hogescholen en kennisinstituten
  • Cliëntenorganisaties
  • Gemeenten: projectleiders en beleidsmedewerkers sociaal domein
  • Adviseurs van zorgaanbieders en ICT-leveranciers
  • Ouderen
 • Wanneer: 30 november 2016.
 • Waar: Jaarbeurs Utrecht (routebeschrijving).
 • Aanmelden: schrijf je in via het aanmeldformulier op de website van Een Nieuwe Generatie Ouderenzorg.

Positieve gezondheid

Nieuwe generaties ouderen en professionals (co)creëren nieuwe vormen van zorg. Ouderen staan volop in de samenleving en willen hun levenspad op eigen wijze voortzetten, ook als gezondheid en functioneren achteruit gaan. Vanuit positieve gezondheid ligt het accent op wat ouderen nog wél kunnen, zelf en samen met anderen van diverse generaties en achtergronden, in hun eigen woonomgeving.

Programma

Op het congres spreken onder andere Kim Putters, directeur Sociaal Cultureel Planbureau (SGP) en Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Laat je inspireren door gepassioneerde mensen met een visie en door praktische voorbeelden en doe zelf actief mee aan het vinden van nieuwe oplossingen voor en met ouderen.

Bekijk het volledige programma

Overdracht NPO BeterOudOverdracht NPO naar BeterOud

Op het congres vindt ook de overdracht plaats van 10 jaar Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) naar BeterOud: welke lessen en ervaringen uit het NPO om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te verbeteren nemen we mee in de nieuwe beweging BeterOud? Er is een speciaal tijdsslot gereserveerd om terug te kijken naar 10 jaar NPO, en vooruit te kijken naar de toekomst. Dit tijdsslot tussen 11.15 en 11.35 starten we met een compilatie van een aantal regiofilms. Prof. dr. Marcel Olde Rikkert belicht samen met iemand uit de ouderendelegatie van het NPO-Netwerk 100 wat er in de regio is gebeurd en gerealiseerd in 10 jaar NPO. Ook Martin van Rijn van VWS (opdrachtgever van het NPO) blikt terug op het programma en de succesvolle projecten die het heeft opgeleverd.

BeterOud sessie: wat vinden ouderen zélf belangrijk?!

Naast de overdracht organiseert BeterOud ook een inspiratiesessie over hoe je zorg en welzijn sámen met ouderen verbetert. Op basis van de nieuwste inzichten van de werkplaatsen en leergemeenschappen van BeterOud. Ouderen presenteren hun bevindingen van de afgelopen maanden.

Organisatie

Naast BeterOud zijn onder andere Vilans, Leyden Academy en V&VN de initiatiefnemers van de conferentie.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...