Congres Expeditie Begonia, de reis gaat verder

Op woensdag 14 september 2016 organiseerde het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de tweede editie van het landelijke congres 'Expeditie Begonia'. Want de reis gaat verder, met méér interessante woonvormen, innovatieve voorbeelden en een duidelijk overzicht van knelpunten én oplossingen. Dit jaar met extra aandacht voor het langer thuis wonen in de eigen buurt.

Dit congres heeft al plaatsgevonden, je kunt je niet meer aanmelden. Bekijk de agenda voor alle bijeenkomsten.

Algemene informatie

Voor wie: managers en projectleiders van woningcorporaties en zorgorganisaties, leden van Aedes en ActiZ, en leden van GGZ-Nederland, RIBW Alliantie en VGN, maar ook gemeenten, welzijnsorganisaties, patiënten- en consumentenorganisaties, vrijwilligersorganisaties, actieve burgers, makelaars, ondernemers, banken en fondsen.
Wanneer: woensdag 14 september 2016, van 9.30 uur tot 16.00 uur.
Waar: Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort. Routebeschrijving (pdf).

Innovatieve woonvormen

Onervarenheid, het op orde krijgen van de financiën en het vinden van een geschikte locatie zijn bekende knelpunten bij de ontwikkeling van nieuwe woonvormen. Tegelijkertijd zijn er ook kansen: herbestemming van bestaande panden, de ontwikkelingen in de domotica en burgerinitiatieven rond wonen, zorg en welzijn. Expeditie Begonia draagt bij aan bewustwording rond langer thuis wonen bij professionals in wonen, zorg en welzijn en de burgers zelf.

Op ontdekkingsreis naar woonvariaties

In een afwisselend en dynamisch programma maken deelnemers kennis met de grote verscheidenheid aan woonvormen voor ouderen en mensen met een beperking of GGZ problematiek. Maar ook de variatiemogelijkheden in en om het eigen huis en de directe woonomgeving worden belicht.

Programma

Het congres start met een levendig plenair ochtendprogramma onder leiding van Frank du Mosch met interessante sprekers zoals:

  • Mohammed Benzakour, auteur van ‘Yemma’, over de zorg voor zijn oude moeder
  • Floris Alkemade, De Rijksbouwmeester
  • Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland
  • Joris Slaets, directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing

's Middags is er volop keuze uit inspirerende hoor- en werksessies, rondetafelgesprekken, een onderzoeksfoyer en een ideeënatelier.
Bekijk het overzicht van de sessies.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...